44,4684 %0.19
51,2648 %-0.07
İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET Mahmut Arıkan, Malatya'da Depremzedeleri Ziyaret Etti: Yer Temin Edilmeden Tahliye Dayatması Vicdansızlık

Mahmut Arıkan, Malatya'da Depremzedeleri Ziyaret Etti: Yer Temin Edilmeden Tahliye Dayatması Vicdansızlık

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde Malatya’da depremzedelerle buluştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla bulunduğu Malatya’da bir dizi ziyaret ve temas gerçekleştirdi.

Programı kapsamında Malatya Şehir Mezarlığı içerisinde yer alan Deprem Şehitleri Anıtı’nı ziyaret eden Arıkan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Mahmut Arıkan Depremzedeleri Ziyaret Etti Tahliye Dayatması Vicdansızlık

Esnafın Sorun ve Taleplerini Dinledi

Şehitlik ziyaretinin ardından konteyner çarşıya geçen Arıkan, burada esnafla bir araya gelerek yaşadıkları sorun ve talepleri dinledi. Esnaf, her yağmur yağdığında iş yerlerinin su aldığını, tüm olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca 1 Haziran itibarıyla konteyner iş yerlerinin boşaltılmasının istendiğini ancak kendilerine alternatif bir yer gösterilmediğini dile getirdi.

Mahmut Arıkan Depremzedeleri Ziyaret Etti Tahliye Dayatması Vicdansızlık

Çözüm Önerilerini Esnafla Paylaştı

Depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen sorunların çözümü noktasında kayda değer bir ilerleme sağlanamadığı yönündeki şikâyetleri değerlendiren Arıkan, çözüm önerilerini esnafla paylaştı. 

Konteyner esnafına kalıcı bir yer temin edilmeden tahliye dayatılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arıkan, bu durumu “vicdansızlık” olarak nitelendirdi.

Arıkan, depremzedelerin ve esnafın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için konunun Meclis çatısı altında takipçisi olacaklarını ve gerekli çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Mahmut Arıkan Depremzedeleri Ziyaret Etti Tahliye Dayatması Vicdansızlık
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *