44,4698 %0.28
51,4609 %0.29
İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP'den İstifa Ettiğini Açıkladı

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP'den İstifa Ettiğini Açıkladı

CHP’den seçilen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bugün partiden istifa ettiğini açıkladı. Özarslan, “Bir genel başkan, belediye başkanına küfür eder mi?” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu.

Mesut Özarslan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğine dair açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Özarslan, istifa gerekçesi olarak parti içindeki “itibar suikastlarını” ve bizzat Genel Başkan Özgür Özel’in kendisine Whatsapp üzerinden “küfür” ettiğine işaret etti.

Mesut Özarslan nEDEN iSTİFA eTTİ?

Bir süredir AK Parti’ye geçeceği kulislerde sık sık konuşulan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın istifa kararının perde arkası da Özarslan’ın bizzat açıklamasıyla ortaya çıktı. 

Mesut Özarslan’ın istifa açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Belediye Başkanı Özarslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmenin ardından CHP içinde kendisine yönelik planlı bir “dedikodu” ve “algı operasyonu” süreci yürütüldüğünü, bu durumun artık “katlanılamaz” bir boyuta ulaştığını vurguladı.

Yaşanan bu olumsuz atmosferin, belediye başkanı olarak halka hizmet etme isteğine engel olduğunu ve kendisini partiden kopardığını belirtti.

İstifanın en çarpıcı gerekçesi ise doğrudan CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özarslan, Özel’in kendisine “hakaret” ve “tehdit” içeren mesajlar gönderdiğini, bu durumun bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

3 Soru Yöneltti

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan istifa açıklamasında kamuoyuna şu soruları yöneltti:

• Bir genel başkan, belediye başkanına küfür eder mi?

• Bir genel başkan, ailevi değerleri hedef alıp hakaret eder mi?

• Bir genel başkan, ağıza alınmayacak kelimelerle tehdit eder mi?

Mesut Özarslan’ın 8 Şubat 2026 tarihli istifa açıklamasının tamamı şöyle:

“Aziz Hemşerilerim, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Keçiören halkı teveccüh göstererek büyük bir oy oranı ile şahsımı Belediye Başkanlığı’na layık görmüştür. Keçiören halkının bu teveccühü beni onore etmiştir. Mazbata alma töreninde de açıkladığım üzere, ilk günden itibaren parti rozetimi çıkartarak tüm Keçiören’e şeffaf ve eşit hizmet etmeye başladım. Bu kapsamda parti ayrımı gözetmeksizin her kapıyı aşındırarak Keçiören’imize hizmet getirmeye gayret gösterdim.

Son zamanlarda Keçiören’imizin belli başlı büyük yatırım ve sorunlarına çözüm bulmak amacı ile yapmış olduğum ziyaretlerin artmış olması ve bu ziyaretlerimin şeffaf bir şekilde sosyal medyadan halkımıza duyurmam sonrasında CHP içerisinde bazı klik ve odaklar tarafından sistemli bir dedikodu ve algı faaliyeti başlatılmıştır. Temsil ettiğim millî ve manevi değerlere mesafeli olanlar ile bu değerleri parti içi hesaplaşmalarında araçsallaştırmak isteyenler, gerçek dışı spekülasyonlarla kamuoyunu yanıltma ve şahsımı parti içinde itibarsızlaştırma çabasına girişmiştir. Ancak; şahsımla ilgili iftiralar, spekülasyonlar “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” anlayışı ile tarafımca umursanmamış ve 6 Ocak 2026 tarihinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile Keçiören’imizin sorunlarının çözümü amacıyla görüşme gerçekleştirilmiştir.

Bu ziyaret sonrasında CHP içerisindeki bazı klikler; bu dedikodu ve algıların dozunu artırmıştır. Ancak bir Belediye Başkanının; özellikle deprem bölgesinde yürütmüş olduğu etkin ve hızlı hizmetleri ile halkımızın gönlünde taht kuran Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanını ziyaret etmesi ve ilçesine hizmet etmek için ziyarette bulunmasının altında başka bir gaye aranması tarafımca anlaşılamamıştır. Ayrıca Sayın Bakan ile ilişkimiz, okul ve mesai arkadaşlığına dayanan, yıllara sari bir dostluk olmasına rağmen; bu ziyaret sonrasında bu kliklerin sayısı ve şahsıma yönelik baskısı artmıştır. Baskı, dedikodu ve iftiralara karşı sessizliğimi korumama ve hizmetlerime devam etmeme rağmen 07.02.2025 tarihinde saat 23:59’da CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel tarafından şahsıma yönelik Whatsapp mesajları gelmeye başlamıştır. Bu mesajlar; siyasi nezaketle, parti ahlakıyla, kamu sorumluluğu ve insanlıkla bağdaşmayacak hakaret, tehdit ve iftiralar içermektedir.

Soruyorum; Bir genel başkan, belediye başkanına küfür eder mi? Bir genel başkan, ailevi değerleri hedef alıp hakaret eder mi? Bir genel başkan, ağıza alınmayacak kelimelerle tehdit eder mi? Özellikle aile değerlerimi ve kutsal varlığım annem ve merhum babamın dahi karıştırıldığı mesajlar karşısında; Cumhuriyet Halk Partili seçmene olan saygım ve sevgim baki kalmak kaydı ile artık Cumhuriyet Halk Partisi saflarında hizmet etmem söz konusu dahi olamaz.  Benim tek önceliğim Keçiören’e hizmet olmasına rağmen mesajlarda yer alan üslubun ve anlayışın hâkim olduğu bir zeminde, enerjimi ve mesaimi ilçemin sorunlarına odaklayarak sağlıklı bir şekilde görev yapmamın mümkün olmadığı kanaatine varmış bulunuyorum.

Tepkim; Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi seçmenlerine değil; siyasi nezaketi ve devlet ciddiyetini yitirmiş mevcut yönetim anlayışınadır.

Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum.

Her şeye rağmen birlikte yol yürüdüğüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere, Ankaralı diğer belediye başkanı arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Hizmet odaklı siyasetin parti içi gerilimlere ve kırıcı üsluba kurban edilmemesi gerektiğine inanıyor; bu üsluba sahip bir yönetimin olduğu yerde siyaset yapma zemininin herkes tarafından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki; beraber yol yürüdüğüm başta Sayın Mansur Yavaş olmak üzere Ankaralı diğer Belediye Başkanlarına teşekkür etmem sebebi ile CHP içerisinde yer alan ve bu sürecin buraya gelmesine sebep olan kliklerin “teşekkür” etmemi de başka yerlere çekeceğini de düşünerek belediye başkanı arkadaşlarımdan helallik istiyorum.

Ancak; kardeşleri, dostları ve mesai arkadaşları olarak bir hatırlatma yapmak istiyorum; biz “Allah yolunda, millete hizmet gayesi ile vatanın birliğini bütünlüğünü koruyarak” yol yürümek için kader birliği yapmıştık. Ancak; geldiğimiz noktada; maalesef ki CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve yakın çalışma arkadaşlarında; ne Allah Yolu, ne vatan, ne aile ne de kutsal saydığımız değerlerden hiç bir şey kalmamış, tüm mukaddesiyetler yerle yeksan olmuştur. Yola çıktığım ve birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum; “Dava İnsanlık Davasıdır”; kuruluş kodlarından uzaklaşmış, gayri ahlaki bir şekilde idare edilen bu yapıdan kendilerini kurtarmaya, şahsıma yapılan ahlaksızlığın içerisinde yer almamaya ve tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Bugün şahsıma ve aileme yapılanlar; unutulmasın ki tepki gösterilmez ise bir gün kendilerine de yapılacaktır.

Keçiörenli hemşerilerimin emanetini layıkıyla taşımaya ve parti ayrımı gözetmeksizin ilçemiz için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Mansur Yavaş: Bu Karar Asla Kabul Edilemez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin aday olması için CHP'de temaslar yürüttüğü Mesut Özarslan'ın istifasının ardından şu açıklamayı yaptı: 

“'Keçiören halkının iradesine gölge düşüren bu karar asla kabul edilemezdir. Hemşerilerimiz sandıkta açık, net ve tartışmasız bir tercih ortaya koymuş; Keçiören’in yönetimini Cumhuriyet Halk Partisi’ne emanet etmiştir ve bunu da özgür iradesiyle vermiştir. Eğer Keçiören halkı bu ilçenin AK Parti tarafından yönetilmesini isteseydi, bunu sandıkta zaten açıkça ve tereddütsüz şekilde ifade ederdi.”'

CHP Ankara İl Başkanlığı ise Mesut Özarslan'ın belediye başkanlığından da istifa etmesini istedi.

NTV, Özarslan'ın bu hafta içinde AK Parti'ye katılmasının beklendiğini bildirdi. Özarslan'a AK Parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takması bekleniyor.

Mesut Özarslan’ın Siyasi Geçmişi

Mesut Özarslan 2017 yılında Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak aktif siyasete girdi. İYİ Parti Ankara Kurucu İl Başkanı görevinde bulundu. Özarslan, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP'ye işbirliği yapmama kararının ardından 19 Aralık 2023 yılında İYİ Parti’den istifa etti. 

Mesut Özarslan siyasetteki görevlerinden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde sırasıyla;  ABB Belko Genel Müdürü, ABB Portaş Genel Müdürü, ABB Portaş Yönetim Kurulu Başkanı, ABB Başdanışman, ASKİ Spor Asbaşkanı ve Fomget Kadın Futbol Takımı Asbaşkanı görevlerinde bulundu.

Mansur Yavaş, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde sonrasında Mamak ilçesinde Özarslan’ın aday gösterilmesini istemişti. Partinin bu ilçelerde başka adaylar göstermesi üzerine Özarslan’ın Keçiören’den adaylığı konusunda anlaşmaya varıldı.

Mesut Özarslan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 48 oyla Keçiören Belediye Başkanlığı’na seçilerek ilçeyi 40 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmıştı. Özarslan, 8 Şubat 2026 yılında Özarslan, CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *