40,9390 %0,53
47,7615 %0,59
İstanbul
Parçalı bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA SİYASET İYİ Partili Karasu: İYİ Parti’de değişim isteyenler İYİ Partili değil CHP’li

İYİ Partili Karasu: İYİ Parti’de değişim isteyenler İYİ Partili değil CHP’li

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarını eleştiren partililere ve vatandaşlara seslendi. İYİ Parti’nin kimsenin tamamlayıcısı ve koltuk değneği olmadığını belirten Başkan Karasu, “İYİ Parti’yi eleştirenler ve değişim isteyenler İYİ Partili değil CHP’li.” dedi.

İYİ Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerde aldığı oy çok konuşulmuş, Genel Başkan Meral Akşener ise kurultaya gidileceğini belirtmişti. İYİ Parti’ye eleştiriler yükselirken Karasu konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak hem partililere hem de vatandaşlara seslendi.

Ortada büyük bir oyunun döndüğünü belirten Karasu açıklamasında şunları söyledi:

“Bizler ülkemizin akıbeti için 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak kurduk. Bu ittifak İYİ Parti'nin daha yeni kurulmasına rağmen muhalefette 2 parti olduğunu bizlere alelen gösterdi. Kendi başarısızlığının üstünü bizlerin başarısıyla kapatmak isteyenler ise 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İYİ Parti'yi eleştirmeye başladı. Fakat bizler her zaman bağımsız olduğumuzu ve bu iktidar muhalfet kardeşliği  düzenine son vermek istediğimizi çıktığımız ilk günden beri halkımıza söyledik. Bugün hür ve müstakil olma cesaretini gösteremeyenler, yarın yok olacaklar, bir partinin gölgesinde hareket etmeyi kabul etseydik  İYİ Parti'yi kurmamıza gerek yoktu . Aldığımız oyu baz alıp kongre isteyenlerin profillerinde İYİ Parti amblemi yerine CHP'nin altı oku var. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Biz kimsenin koltuk değneği olmadık olmayacağız.”
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *