44,4644 %0.27
51,4040 %0.22
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç: Gençlerin Meclis’teki Sesi Olacağız

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç: Gençlerin Meclis’teki Sesi Olacağız

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, gençlerin kendisine ilettiği sorunları ve toplumsal mağduriyetleri gündeme taşıdı.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, gençlerin talep ve sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında dile getirdi. Dinç; kapsamlı öğrenci affı, IBAN mağdurlarının durumu, Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerine kadro ve TÜVTÜRK ücretleri hakkında çağrılarda bulundu.

“Kapsamlı Bir Öğrenci Affı Meclis'in En Önemli İşlerinden Biri Olmalıdır”

Gençlerin sorunlarını dinlemek ve onların sesi olmak adına yaptıkları çağrıya yoğun bir dönüş olduğunu belirten Dinç, en büyük beklentinin öğrenci affı olduğunu vurguladı.

Anayasal bir hak olan eğitim hakkı elinden alınan gençler için ayrım yapılmaksızın bir af çıkarılması gerektiğini belirten Dinç, şunları söyledi:

“Gençlerimiz bize yüzlerce sorun ve sıkıntılarını anlattılar. İnşallah dilimiz döndüğü sürece gençlerimizin sorunlarını, sıkıntılarını dile getireceğiz ve onların Meclis’teki sesi olacağız. Dile getirilen sorunların başında kapsamlı öğrenci affı geliyor. İlişiği kesilmiş bu öğrencilerimiz tekrardan bir af istiyor. Kapsamlı bir öğrenci affı çıkarılmalı ve hiç geciktirilmeden Meclis’in en önemli işlerinden biri bu olmalıdır. Gelin hep birlikte bu öğrencilerimize bir müjde vererek kapsamlı bir öğrenci affı çıkaralım.”

“Gençler 20-30 Yıl Hapisle Değil, Uzlaşma Yoluyla Topluma Kazandırılmalı”

Kamuoyunda "IBAN mağdurları" olarak bilinen ve banka hesaplarını üçüncü şahıslara kullandırdıkları gerekçesiyle TCK 158'den yargılanan gençlerin durumuna da dikkat çeken Dinç, “Özellikle genç yaşlarda birileri bunların IBAN’ını almış ve üçüncü şahıslar tarafından kirli amaçlar için kullanılmış. Evet, belki bu gençler bir suça aracılık etmişler ancak buna uygun bir çözüm bulunmalı. Devlet asıl faili yakalama adına teknik çalışma yapmalı. Bu gençler maalesef 20-30 yıla kadar ceza almış durumdalar. IBAN kullandıran gençler ya da bu suça bulaşan, suça aracılık eden gençler, mağduriyet yaşattığı şahısların mağduriyetlerini giderdikten sonra uzlaşma kapsamına alınmalı ve ağır cezada bunlar yargılanmasın diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yavrularımızı Yetiştiren Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerine Kadro Verilmeli”

Manevi değerlerin inşasında büyük rol oynayan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro ve sigorta sorunlarını da Meclis kürsüsüne taşıyan Dinç, şu çağrıda bulundu:

“Bu hocalarımız yavrularımızı yetiştiriyor, çocuklarımıza Kur'an ve manevi değerlerimizi öğretiyorlar. Bunlara kadro verilmesi gerekir. Özellikle sigorta konusunda gün sayıları eksik yatırılıyor. Bu vatandaşlarımızın sesi olacağımızı söylemiştik ve taleplerini yineliyoruz.”

“Tüvtürk İstasyonlarında Fahiş Fiyat Ve Kötü Muamele Son Bulmalı”

Araç muayene istasyonlarında alınan yüksek ücretlere ve vatandaşlara yönelik tutuma tepki gösteren Dinç, “TÜVTÜRK muayene istasyonları çok ciddi bir şekilde ücret alıyorlar. Araca bir parça takılmıyor, bir parça çıkartılmıyor ama ücretler çok yüksek. Ayrıca vatandaşlar insani bir muamele görmelidir. Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzücü olayda bir memur hayatını kaybetti. Bu konuda bir düzenleme şarttır.” dedi.

Atama Bekleyen Sağlıkçılar Ve Öğretmenler

Dinç, konuşmasının devamında atama bekleyen meslek gruplarının sorunlarını sıraladı:

Fizyoterapistler ve Teknikerler: Yaklaşık 20 bin mezunun atama beklediğini belirten Dinç, yeterli alım yapılmasını istedi.

Acil Afet Yönetimi Mezunları: Üniversite mezunlarının diplomalarının "işsizlik ruhsatı" gibi ellerinde kaldığını ifade ederek planlama yapılmasını talep etti.

Öğretmenler: Yeni atanan öğretmenlerin maaşlarının düşüklüğüne ve ücretli öğretmenlerin kadro beklentisine dikkat çekti.

Elazığ Maden İlçesi İçin Diyaliz Merkezi Talebi

Son olarak seçim bölgesindeki sağlık sorunlarına değinen Dinç, Elazığ’ın Maden ilçesinde diyaliz hastalarının yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Dinç, “Maden ilçemizde diyaliz merkezinin olmaması hastalarımızı mağdur ediyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan bu hastalar, tedavi için Ergani veya Elazığ merkeze gitmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetine erişimi için Maden ilçemize acilen bir diyaliz ünitesi kurulmalıdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *