Ankara kulislerini ve siyaset sahnesini yakından ilgilendiren hukuki süreçte gözler bir kez daha başkente çevrildi. CHP'nin sancılı 38'inci Olağan Kurultayı'nda “oylamaya hile karıştırma” ve usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla açılan dava, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu oturumda, dosyadaki eksik evraklar tek tek ele alındı.
Tanıklar Gelmedi, Dosyaya Yeni Tutanak Eklendi
Duruşmada beklenen tanıkların mahkemeye gelmemesi dikkat çekerken, sanık avukatları tanık dinletme taleplerini yinelendi. Öte yandan, dosyaya giren yeni bir talep davanın seyrini etkileyecek nitelikteydi.
Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Çağlar Çağlayan, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İBB davasında etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Nezahat Kurt'un ifadelerinin dava dosyasına eklenmesini talep etti. Kurt'un, Adem Soytekin'in “KİPTAŞ dairelerinin CHP'li delegelere dağıtılacağı iddiası”na yönelik beyanlarının yer aldığı celse tutanağının dosyaya dahil edilmesi istendi.
1 Yıldan 3 Yıla Kadar Hapis İsteniyor
Cumhuriyet savcısının eksik hususların giderilmesi yönündeki görüşünün ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların taleplerini kabul etti. Tanıkların bir sonraki celsede hazır bulundurulmasına hükmeden heyet, duruşmayı 21 Ekim tarihine bıraktı.
Aralarında Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da yer aldığı 12 sanık hakkında "Seçim Kanunu'na muhalefet" ve "oylamaya hile karıştırma" suçlarından 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.