44,4698 %0.28
51,4609 %0.29
İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye, Yeni Bir İktidarın Doğum Sancılarını Çekiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye, Yeni Bir İktidarın Doğum Sancılarını Çekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye, yeni bir iktidarı karşılanmak üzere doğum sancıları çekiyor." dedi.

Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, tutuklu yakınları ve İstanbul parti örgütüyle düzenlenen iftar programına katıldı. 

Burada konuşan CHP lideri Özel, “Çok kıymetli bürokratlarımız, emekçiler hepinizi hem kendi adıma, hem partinin kurumsal kimliği adına, hem de bugün Silivri’de görüştüğüm İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda arkadaşımız adına sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz iyi ki varsınız, hepiniz hoş geldiniz.” dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel

Özel, şunları söyledi: 

“Türkiye, Doğum Sancısı Çekiyor”

“Zor bir sürecin içindeyiz, ortasındayız. Türkiye, yeni bir iktidarı karşılanmak üzere doğum sancıları çekiyor. Çok uzun yıllardır süren bir iktidarla vedalaşmak üzere bir takım zorluklar yaşıyor. Pek çoğunuzun payına çok sevdiklerinden ayrı düşmek, onları özlemek; kiminize onlarsız çocuk büyütmek, kiminize evladından ve eşinden ayrı kalmak düştü. Gerçekten işin en zor kısmını burada yakınları cezaevinde olanlar yaşıyor. Sonraki zor kısmını cezaevindeki arkadaşlarımız yaşıyor. Çünkü cezaevinden bulunmaktan daha zoru dışarıda ailesini bırakıp kendisi içeride bulunan insanların yaşadıkları, hissettikleri. Bunun yanında da hizmet edemez hale gelmemiz için, ki biliyorlar bu bir iktidar yürüyüşüdür ve bu iktidar yürüyüşünü kesintiye uğratmak için yapılan saldırılar sonrasında burada arkada olanlar, dışarıda olanlar bir yandan yaptıkları iş engellenmek suretiyle zorluk yaşıyorlar, bir yandan da yol arkadaşlarından ayrı ve hep bir yanları eksik olarak bir şeyler yaşıyorlar. Biz de burada İstanbul özelinde il başkanımızla, partimizin özelinde yönetici arkadaşlarımızla birlikte bir tarafında ayrılık olan, bir tarafında acı olan, bir tarafında direnmek olan bir mücadelenin bir noktasında karınca kararınca katkı sağlamaya çalışıyoruz. Suat Özçağdaş burada, Aile Dayanışma Ağı’na yaptığı katkılarla. Sinem Kırçiçek burada, Partimiz Meclisimiz adına ADA’daki çabalarıyla. Bütün bürokrasi ile birlikte Volkan Bey’in gayretleri ve yeri doldurulmayacak bir siyaset insanı, bir yönetici Ekrem İmamoğlu’na vekâlet eden Nuri Aslan’la burada bir aradayız. Daha önce bir iftar yemeğinde ailelerle buluşmuştuk. Ama son iftarı her şeyin başladığı o günde, yani 19 Mart’ın yıldönümünde birlikte yapmak istedik. Hem belediye meclis grubumuzla hem ailelerimizle hem bürokratlarımızla, hem de 19 Mart’ın yıldönümünde Saraçhane’de olmak; Saraçhane’de sizlerle birlikte son iftarımızı açmak istedik.” 

“Eşim Ve Kızımla Üç Ay Sonra Bir Aradaydık”

Dün akşam teslim olmayanların, darbeye direnenlerin, mücadele edenlerin doldurduğu Saraçhane’de yüzbinlerle birlikteydik. Aynı bir yıl öncesinde olduğu gibi. Bugün de kızım İpek’le ve eşim Didem’le birlikte ki onlar biz üç kişilik bir aileyiz ve üç ayrı şehirde yaşıyoruz. Çok nadir bir araya geliyoruz. Dün akşam mitingde bir aradaydık. Bu akşam da bu iftar sofrasını hep birlikte paylaşmak istedik. Böyle eşlerin ayrı olduğu bir günde bizim de fiziken ayrı olduğumuz ailemiz bir araya gelip, sizinle bir dayanışma göstermek istediğimiz bugünde, hep birbirimize bir yandan umut vermek istiyoruz ama hep kötü şeyleri konuşuyoruz. Böyle hayatımızdan bir küçük kesitle, böyle birazcık gülümsetecek bir şey paylaşmak istedim. Biraz önce Özgür Başkan’a dedim ki ‘Böyle bir anekdot anlatayım, keyifli olur olur mu?’ diye.”

“Türkiye’nin Yarınlarında Birlikte Olacağız”

“Hepinizi çok seviyoruz. Bu salon bir iftar sofrası. Bu salon olur. Sürçü lisan oldu, Nuri Bey dedi ki ‘Bir dahaki Ramazan Bayramı’nda bir arada olursunuz.’ İnşallah Kurban Bayramı gelmeden eşlerin, çocukların kavuşmasını temenni ediyoruz. Ama bu salondaki insanlarla hepimizin yürüyecek çok yolu var. Başka iftar sofraları olacak. İstanbul’da değil, Ankara’da iftarlarda buluşacağız. Kardeşleriniz, eşleriniz, evlatlarınız buradaki gibi çok daha mühim görevlerde Ankara’da olacaklar. Hep beraber Türkiye’yi yönetecekler. Biz de onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. Ümit ediyorum, Çankaya Köşkü’nde verilecek iftarlarda, çok daha mühim mevkii ve makamlarda bulunulan iftarlarda inşallah Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığında, her birimizin ya da şu an birlikte olmadığımız sevdiklerimizin çok kıymetli görevlerde olduğu iftarlarda Türkiye’nin yarınlarında birlikte olacağız. O gün ben yine size bugünü hatırlatacağım. Hepinize afiyet olsun. Tuttuğunuz oruçlar, ettiğiniz dualar kabul olsun. Bayramınız şimdiden kutlu olsun. Teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *