42,5359 %0.07
49,6539 %0.06
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET CHP Delege Seçiminde Kavga Çıktı: 2 Kişi Gözaltında

CHP Delege Seçiminde Kavga Çıktı: 2 Kişi Gözaltında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Samsun’un Atakum ilçesinde CHP delege seçiminde çıkan kavga sonrası beyin kanaması geçirerek ameliyat edilen Ayhan Abdik hakkında bilgi verdi. Günaydın, Abdik’in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Adli soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığını biliyoruz” dedi.

CHP Atakum İlçe Başkanlığı tarafından dün düzenlenen Cumhuriyet Mahallesi’nin delege seçiminde çıkan kavgada aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçiren Ayhan Abdik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Beyindeki kanaması durdurulan Abdik, yoğun bakıma kaldırıldı. CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Parti Meclis (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin ve CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, bugün hastanede Abdik’i ziyaret ederek ailesiyle görüştü. Öte yandan yaşanan kavgaya karıştıkları iddia edilen B.K. ve S.K., İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

‘Ayhan Abdik’in Durumu İyiye Gidiyor’ 

Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Az önce yoğun bakımda olan arkadaşımız Ayhan Abdik’in aileleriyle görüştük. Doktorlarından da bilgi aldık. Doktor olan milletvekilimiz Murat Çan, süreci çok yakından takip ediyor. Ameliyata giren ve süreci takip eden doktorlardan sürekli bilgi alıyor. Ayhan kardeşimizin durumu dün geceye oranla bugün çok daha iyi durumda. İyi haberlerini almak en güzel dileğimiz. Aile de şu anda yoğun bakım kapısında bu dilekle bekliyor.” diye konuştu.

‘Kavga İle İlgili 2 Kişi Gözaltına Alındı’ 

Kavga ile ilgili de 2 kişinin gözaltında olduğunu ifade eden Günaydın, “Diğer taraftan bir adli soruşturma yürüyor. 2 gözaltının olduğunu biliyoruz. Bu bir kamu soruşturması şeklinde devam edecektir. CHP açısından meselenin idari bir soruşturmaya konu edildiğini de ifade etmek isterim. Parti Meclis Üyemiz Hikmet Erbilgin, genel başkanımız tarafından görevlendirildi ve bu raporu hızla hazırlayıp, merkez yönetim kurulunun bilgisine yarın sunmak üzere bir çalışma gerçekleştirecek. Bu bağlamda CHP kadroları olarak buradayız. Bir ön seçimde, aramızda yapılan bir rekabette böyle bir sonucun çıkması hiç birimiz tarafından kabul edilemez. Bir iç rekabetin böylesine adli bir vaka ile anılması hem yapanlar açısından hem de partinin içine düştüğü durum açısından asla kabul edilemez. Herkes şunu bilsin ki, meseleyi en ince ayrıntısına kadar araştıracağız ve yapılması gereken her şey yapılacaktır.” dedi.

‘Kanama Boşaltıldı Ve Kontrol Altına Alındı’ 

Ayhan Abdik’in sağlık durumu hakkında bilgi veren CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “Dün gece saat 02.00 itibariyle hastamız beyin cerrahisi ekibi tarafından ameliyattan çıkarıldı ve yaptıkları değerlendirmede kanamanın boşaltıldığını ve kontrol altına alındığını ama 48 saatlik bir sürecin beklenmesi gerektiğini ifade ettiler. Bugün itibariyle de ilk 12 saatlik tomografinin neticesinde beyin fonksiyonlarında düne göre daha da iyiye gittiğini gösteren bulgular var. Dolayısıyla hastamızın şimdilik durumunun oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin ise “Bizde kongre süreçleri güçlü ve erdemli bir dayanışmanın en önemli dayanağıdır. Böyle baktığımız bir meselede Atakum’da yaşanan şey partimiz açısından kabul edilemez. Partinin gelenekleri, kültürü ve değerleri açısından kabul edilemez. Bu meseleyi tüm yönleriyle araştırıp, genel başkanımıza ve MYK’mıza bir rapor sunacağız. Aileye bir kez daha buradan geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *