40,4068 %0.02
47,0902 %-0.06
İstanbul
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA SİYASET Ceyhan’da Tutuklu Kadir Aydar’ın Yerine Sevil Aydar Yıldız Seçildi

Ceyhan’da Tutuklu Kadir Aydar’ın Yerine Sevil Aydar Yıldız Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Görevinden uzaklaştırılan Aydar’ın yerine Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde, belediye başkan vekilliğine CHP’nin adayı Sevil Aydar Yıldız seçildi.

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamındaki operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevinden uzaklaştırılmasının ardından Ceyhan Belediye Meclisi yeni başkan vekili seçimi için toplandı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)adayı  Sevil Aydar Yıldız ile Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Mustafa Kiraz yarıştı. 

Yapılan üç oylamada ilk iki turda 21 oy alan Sevil Aydar Yıldız, üçüncü ve son turda 20 oyla seçimi kazandı. Mustafa Kiraz ise son turda 11 oy aldı. 

CHP’nin mecliste 18 üyesi bulunmasına rağmen, Yıldız 20 oy alarak partisi dışındaki bazı üyelerin de desteğini aldı. 

Sevil Aydar Yıldız: Bugün Birliktelik Buradan Çıktık

Sevil Aydar Yıldız, seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Kıymetli meclis üyelerimiz, bu yola çıktığımızda ‘Derman Kadir’in ekibi’ olarak yola çıktık. O zaman bir belediyemiz yoktu ama birbirimize olan inancımız tamdı. Kadir Başkan hem farklı ideolojilere hem de farklı inançlara sahip bu meclisi bir araya getirmeyi başardı. Biz el ele, tek yumruk olarak Ceyhan sokaklarında gezdik. Ceyhan halkının oylarına talip olduk ve halk iradesini ortaya koyarak Kadir Başkanı seçti. Bugün aynı birliktelikle bu meclis salonundan çıktık. Seçim çok centilmence geçti. Katılım sağlayan, oy kullanan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu süreçte yanımızda olan, destek veren Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Ceyhan halkına da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ceyhan’da Tutuklu Kadir Aydar’ın Yerine Sevil Aydar Yıldız Seçildi

“Bu Görevi Layıkıyla Sürdüreceğiz”

Yıldız, konuşmasının devamında görev süresince tüm Ceyhan halkına eşit hizmet edeceğini belirterek, “Bize Kadir Başkan’ın öğrettiği gibi, kapıda partimizi bırakacağız ve tüm Ceyhan halkına hizmet edeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın ki Kadir Başkanımız, bir yıl içinde beş yılda bitmeyecek projeleri tamamladı. Biz de onun yokluğunda bu görevi layıkıyla sürdüreceğiz. Derman belediyeciliği durmaksızın devam ettireceğiz. En kısa zamanda kendisini aramızda göreceğimize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar da seçim sonrası yaptığı açıklamada “Sevil Başkanımız, Kadir Aydar’ın göreve dönene kadarki sürecinde görevini üstlenecek. CHP olarak Ceyhan halkına verdiğimiz sözleri bugüne kadar nasıl gerçekleştirdiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Mecliste herhangi bir ayrışma yaşanmadı. Seçim centilmence geçti. Katılan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Seçimin ardından meclis salonunda “Derman Kadir, Sevil Başkan” sloganları atıldı.
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *