Sıfır araç almak isteyenlere hükümetten yeni destek Halkbank o kişilere 84 ay vadeli taşıt kredisi verecek!

Yükselen araç fiyatları ve taşıt kredisi faiz oranları sonrasında vatandaş araba sahibi olmakta zorlanırken Halkbank üzerinden 84 ay vadeli araç kredisi başvurusu kabul edilmeye başlandı.

Sıfır araç almak isteyenlere hükümetten yeni destek Halkbank o kişilere 84 ay vadeli taşıt kredisi verecek!

Bir yandan taşıt kredisi faiz oranları rakamlarında bir yandan da sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşı mağdur etmeye devam ederken araç satış rakamlarında da düşüş yaşanmıştı. Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler alım taleplerini mecburi bir şekilde ertelemek zorunda kalırken devreye Halkbank girdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni destek paketleri kapsamında milyonlarca esnaf ve girişimciye faizsiz ve düşük faizli esnek nakit para desteği sağlanacağı ilan edilmişti. Bu paketlerden biride 84 ay vadeli taşıt kredisi olarak öne çıktı. Halkbank tarafından verilecek olan destek kredisi paketleri kapsamında sıfır araç almak isteyen esnaf ve girişimciler 84 aya kadar taşıt kredisi çekebilecek. 

HALKBANK 84 AY VADELİ TAŞIT KREDİSİ PAKETİ NEDİR?

Halkbank'tan araba sahibi olmak isteyen kişilere verilen kredi paketinde vade 84 aya uzatılarak aylık ödeme kolaylığı sunulmuş oldu. Hatırlanacağı üzere kabine sonrasında yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa yeni kredi müjdesi vermiş, pek çok kredi paketinde faizsiz olarak verilen limitlerde rakamlar yükseltilmişti. 

Konu hakkında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" diyerek 84 ay vadeli kredide limiti arttırdıklarını belirtmişti. 

Sıfır araç almak isteyenlere hükümetten yeni destek Halkbank o kişilere 84 ay vadeli taşıt kredisi verecek! - Resim : 1

HALKBANK ESNAF TİCARİ ARAÇ KREDİSİ İLE HALK BANKASI HANGİ ARAÇLARA KREDİ VERİYOR?

Banka tarafında yapılan açıklama ile 84 ay vadeli kredinin verileceğinin ilan edilmesi heyecan yaratırken "Ticari faaliyetlerde kullanılacak sıfır kilometre araç (otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, midibüs, otobüs vs.) alımlarına yönelik" denilerek alınacak araçların ticari faaliyet için kullanılmasının zorunlu olduğu belirtildi. Bu kapsamda alınacak otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs gibi araçların alımları için kredi verileceği ilan edildi. Ancak araçların sıfır olması zorunlu hale getirilirken ikinci el araçlar kredi kapsamı dışında tutuldu.