Sicili bozuk, kara listede olanlar ihtiyaç taşıt konut kredisi nasıl çeker?

Bankalarla geçmişi temiz olmayan vatandaşlar için hem yeni hem de eski bir konu yeniden gündemde. Kara liste adı verilen grupta yer alan kişilerin kredi çekebilmelerine dair detaylar haberin devamında...

Sicili bozuk, kara listede olanlar ihtiyaç taşıt konut kredisi nasıl çeker?

Geçmiş dönemlerinde bankaların kredi ya da kredi kartlarını kullanmış ancak borç ödmelerini belirtilen kural ve koşullar altında gerçekleştirememiş olan vatandaşların yer aldığı tehlikeli grup için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.


Halk arasında "Kara Liste" olarak adlandırılan bu grubun kredi çekmesi oldukça güç olurken pek çok vatandaş bu durumda olmalarına rağmen kredi kullanmanın ya da kredi kartı almanın yollarını araştırıyor. Gelen son bilgiler kapsamında geçmiş dönemlerde kara listeye girmiş olan vatandaşlar için müjdeli haber geldi.

Gelen son bilgiler kapsamında, kara listede ismi yer alan ancak kredi ya da kredi kartı başvurularından olumlu sonuç almak isteyen vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Gelen bilgiler kapsamında vatandaşlara kara listede yer alsalar dahi kredi verileceği bilgisi verildi.

KARA LİSTEDE OLANLAR KREDİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Kara liste adı verilen ve bankalar nezdinde riskli olarak kabul edilen müşteri grubu olan grubun içerisinde yer alan vatandaşlar için yapılan son duyurular kapsamında kolay bir şekilde kredi ya da kredi kartı başvurusu yapmanın ve onay almanın mümkün olduğu belirtildi.

Gelen bilgiler kapsamında bazı banka ve finans kuruluşları tarafından kra listede yer alan vatandaşlara vadeli ürünlerin çıkartılacağı duyuruluyor.

KARA LİSTEDE OLAN KİŞİLERE KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Son dönemlerde sosyal medya platformlarında ve arama motorlarında gündeme gelen iddialar sonrasında pek çok vatandaşa kara listede olan kişiler için kredi imkanı sunulduğu iddiası servis ediliyor. Gündeme gelen bu iddialar sonrasında ise vatandaşların bankalara değil kredi verilmesini sağlayan aracı şirketlere başvuru yapmaları talep ediliyor.

Bankalar ile iletişime geçerek kara listedeki vatandaşlara kredi verilmesini sağladığını öne süren bu kuruluşlar vatandaşlardan ad, soyad, İBAN bilgisi ve TC Kimlik numarası gibi bilgileri talep ediyor. Vatandaşların bu kredi taleplerini yerine getirdiğini öne süren kuruluşların pek çoğu kayıtlı şirketler dahi değilken bazıları ise kağıt üstünde var olan şirketlerden oluşuyor. 

Ancak bu gibi işlemleri gerçekleştirdiğini öne süren kuruluşların pek çoğunun dolandırıcı olduğu biliniyor. Bu noktada ise kara listede olan vatandaşların doğrudan bankalar ile iletişime geçerek aracısız bir şekilde kredi başvurusu yapmaları gerekiyor.

Etiketler: kara liste, kredi