SGK’dan ev hanımlarına müjde! Çalışmayanlara ayda 3.500 TL emekli maaşı ödenecek

Tek dilekçe ile en az 3.500 TL emekli maaşı alma fırsatı gündemde! Herhangi bir iş yerinde çalışmayan ev hanımlarına 9000 gün SGK primi kazandırılacak! Ev hanımlarına emeklilik fırsatında son durum…

SGK’dan ev hanımlarına müjde! Çalışmayanlara ayda 3.500 TL emekli maaşı ödenecek

Türkiye’de SGK kapsamında belirli koşulları yerine getiren sigortalı çalışanlar emeklilik hayaline ulaşıyor. Ancak ülkemizde herhangi bir iş yerinde çalışmayanlara da emekli maaşı alma fırsatı sunuluyor. İsteğe bağlı sigorta adı verilen sistem sayesinde ev kadınları ve primi eksik olanlar artık emekli olma hayallerine ulaşabilecek. Çalışmadan emekli olmak için yapılması gerekenler vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri haline geldi.

Çalışmadan Emekli Olma Fırsatı

Belirli şartları yerine getiren vatandaşlara emeklilik fırsatları sunuluyor. Yaş, yıl ve prim koşullarını SGK’nın belirlediği şekilde yerine getirenlere emekli maaşı alma fırsatı doğuyor. Öte yandan herhangi bir iş yerinde çalışmayanlar da isteğe bağlı sigortalılık sayesinde çalışmadan emekli olabiliyor. Ev kadınlarına emeklilik müjdesi veren bu sistemde 4 şart öne çıkıyor. Bu koşulları yerine getiren ev hanımları rahatlıkla emekli olma hakkı kazanıp tek dilekçe ile en az 3.500 TL emekli maaşı alabiliyor.

SGK’dan Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi

SGK’dan ev hanımlarına müjde! Çalışmayanlara ayda 3.500 TL emekli maaşı ödenecek - Resim : 1

Ev kadınları ve herhangi bir işte çalışmayan evli kadınlar, kendi adına SGK primlerini ödeyerek emekli maaşı alma hakkına sahip olabiliyor. Yasaların sunduğu haklardan yararlanmak isteyen vatandaşlar ev hanımları için emeklilik yöntemlerini araştırıyor. Buna göre ev hanımları doğum borçlanması, vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı sigorta yöntemlerinden birini seçerek emekli olma hayallerine kavuşabiliyor.

İsteğe Bağlı Sigorta Primleri Ne Kadar?

İsteğe bağlı sigorta kapsamında kadınlar çalışmadan SGK’ya başvuru yaparak emekli olma imkanına sahip olabiliyor. 2022 yılında isteğe bağlı sigorta primleri aylık en az 1.750 TL oldu. En yüksek isteğe bağlı sigorta primi ise 13 bin 200 lira olarak belirlendi. Vatandaşlar bu şekilde primlerini kendileri ödeyerek belirli şartları taşıdıktan sonra SGK’dan emekli maaşı alma hakkı elde edebiliyor. SGK isteğe bağlı sigorta başvurusu dilekçe ile yapılabiliyor.