SGK’dan çocuk, yaşlı, erkek, kadın herkese düzenli maaş ödemesi!

SSK’lı veya Bağkur’lu olup olmasına bakılmaksızın herkese düzenli maaş ödemeleri başladı. SGK hiç prim ödememiş vatandaşlara da aylık maaş veriyor. SGK’dan düzenli maaş aşabilmenin şartları merak ediliyor…

SGK’dan çocuk, yaşlı, erkek, kadın herkese düzenli maaş ödemesi!

Uzun süredir beklenen düzenlemeler sonuçlandı ve geçim zorluğu çeken vatandaşları yakından ilgilendiren ödemeler başladı. SGK, sigortalı olup olmasına bakılmaksızın çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden herkese maaş ödemeleri yapıyor. Geliri olmayan ailelere SGK’nın sunduğu maaş fırsatı herkes tarafından merak ediliyor. SGK veya Bağkur primlerine bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine aylık ödemeler yapılıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin mutlaka düzenli bir gelir sahibi olmamasına dikkat ediliyor.

Gelir Durumu Düşük Olanlara SGK’dan Maaş Müjdesi

Daha önce sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmış ancak şu anda çalışmayan kadınlar ve erkekler ile çocukları bu destekten yararlanabiliyor. SGK’nın aylık ödemelerinde talep ettiği koşul, haneye giren gelirin belirli bir seviyenin altında olmasıdır. Bu sebeple düzenli maaş alma hakkı verilen aileler aslında bir yandan da ekonomik açıdan desteklenmiş oluyor. Düzenli maaş almak için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ikamet ettikleri ildeki Kaymakamlıklar veya Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabiliyor.

SGK’dan Düzenli Maaş Alma Koşulları

SGK’dan çocuk, yaşlı, erkek, kadın herkese düzenli maaş ödemesi! - Resim : 1

Başvuru yapan vatandaş adına kişi başına düşen gelir tespit edildikten sonra belirli seviyenin altındaysa maaş bağlanıyor. Aynı zamanda hiçbir geliri olmayan vatandaşlar da bu destekten yararlanarak SGK’dan düzenli olarak maaş alabiliyor. Geçim zorluğu çeken ve çok az gelir ile yaşamak durumunda kalanlar bu haktan yararlanabiliyor. SGK tarafından başlatılan düzenli maaş ödemelerinden yararlanmak isteyenler, gelire sahip olmadıklarını veya düşük gelirli olduklarını beyan ediyor.

SGK Aylık Başvurusu Nereden Yapılır?

SGK’nın çalışma şartı aramadan vermiş olduğu aylıklara başvurular devam ediyor. Hak sahibi olmak isteyen vatandaşlar Kaymakamlıklar veya bunlara bağlı SYDV üzerinden başvuru işlemlerini yapabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında SGK aylık başvurusunda bulunan vatandaşlara gelir testi yapılıyor. Bunun üzerine belirli bir tutarın altında geliri olduğu belirlenen vatandaşlara ihtiyaçlarını karşılamaları için SGK’dan düzenli aylık bağlanıyor.

Etiketler: sgk ödemeleri