SGK en az 60 KPSS puanı ile 45 personel alacak! SGK personel alımı ilanı başvuru şartları neler?

Yeni döneme ilişkin eksik kadro tespiti yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, iki farklı kadroda KPSS puanı ile personel istihdamı yapılacağını bildirdi. İşte 2022 SGK personel alımı ilanının ayrıntıları…

SGK en az 60 KPSS puanı ile 45 personel alacak! SGK personel alımı ilanı başvuru şartları neler?

Ödeme hizmetlerinden istihdam projelerine, sosyal yardım modellerinden emekli ödemelerine kadar pek çok farklı kategori altında milyonlarca vatandaşa hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kez de personel istihdamı girişimi ile gündeme geldi. Yeni döneme eksiksiz bir kadro ile girmek isteyen kamu kurumu, 2022 yılı tamamlanmadan personel alımı ilanını yayınladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeyi amaçlayan adayların yüzlerini güldüren Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı ilanı için detaylar belli oldu. Kamu kurumu, iki farklı kadroda KPSS puanını dikkate alarak personel istihdamı gerçekleştirileceğini ifade etti. SGK’nın alım ilanı, ilgili kadrolarda istihdam edilmek isteyen adaylar tarafından yakın takibe alındı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONEL ALIMI İLANI KASIM 2022

SGK en az 60 KPSS puanı ile 45 personel alacak! SGK personel alımı ilanı başvuru şartları neler? - Resim : 1

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu, kamu kurumlarında istihdam edilmenin hayalini kuran adayları umutlandırdı. Toplamda 45 kişiyi KPSS puanlarına ve sözlü sınav sonuçlarına bakarak kurum bünyesine dahil edeceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, alımların yapılacak olduğu boş kadroları şu şekilde sıraladı:

  • Çözümleyici: 11 kişi

  • Programcı: 34 kişi

Personel istihdamının sözleşmeli olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu, KPSS puanı en az 60 ve KPSS puanı ile sözlü sınav puanı ortalaması en az 70 olan adayların, kadroya girme hakkına sahip olacaklarına dikkat çekti.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanmış olan Kasım 2022 personel alımı ilanı, kamu kurumlarında istihdam edilmenin hayalini kuran adayların ilgisini çekmeyi başardı. Söz konusu kadro başvurusunun nereden yapılacağı, araştırılmaya başlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinden de duyurmuş olduğu personel alımı ilanı için başvuru sürecinin 11 Kasım tarihinde başladığını ifade etti. Aday başvurularının 25 Kasım tarihine kadar e- Devlet Kariyer Kapısı üzerinden kabul edilmeye devam edileceğini bildiren kamu kurumu, şahsen ya da e- posta/ posta yolu ile yapılan başvuruların dikkate alınmayacağını vurguladı.

Etiketler: sgk, personel alımı