Selim Temurci kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir? Selim Temurci AKP'den ne zaman istifa etti

Uzun yıllar aktif siyasette bulunan Selim Temurci 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olmuştur. Selim Temurci'nin hayatı araştırılıyor. Selim Temurci kimdir? Selim Temurci kaç yaşında? Selim Temurci aslen nerelidir? gibi soruların yanıtlar aranıyor. İçeriğimizde Selim Temurci biyografisi detaylı olarak ele alınıp Selim Temurci kimdir sorusuna cevap verilmiştir.

Selim Temurci kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir? Selim Temurci AKP'den ne zaman istifa etti

30 yılı aşkın siyasette yer aldığını söyleyen Selim Temurci, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP listelerinden Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili olmuştur. Selim Temurci kimdir? Selim Temurci kaç yaşında? Selim Temurci aslen nerelidir? gibi soruların yanıtlarına cevap verilmiştir. Selim Temurci AK Parti'de 2015 - 2018 yıllarında İstanbul İl Başkanı olarak görev yapmıştır. 

Selim Temurci kimdir?

Selim Temurci 1970 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Köprü Gurubu Derneği Başkanlığının yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

Selim Temurci hayatı

Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci, İl Başkanlığı görevi de dahil olmak üzere farklı çalışmalarda bulundu.

2006 - 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 - 2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 - 2015 yıllarında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve 2015 - 2018 yıllarında İstanbul İl Başkanı olarak görev yapmıştır.

Selim Temurci ak parti

8 Şubat 2018 tarihinde AK Parti Genel Merkezi'nden aranarak, istifa etmesi istenmiştir. Temurci, ertesi gün düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini açıklamıştır.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olan Temurci, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı & Teşkilat Başkanı olarak görev yürütmektedir.

Selim Temurci

Selim Temurci 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Temurci, evli ve 3 çocuk babasıdır.