Selçuk Geçer hem ev hem de araba için uyardı! Biri yükselirken diğeri düşecek

Başarılı ekonomist Selçuk Geçer ev ve araba için uyarısını yaptı. Geçer, birinin değerinde yükseliş olurken diğerinin düşeceğini öne sürdü.

Selçuk Geçer hem ev hem de araba için uyardı! Biri yükselirken diğeri düşecek

Türkiye'nin sayılı başarılı ekonomi uzmanları arasında yer alan Selçuk Geçer'den araba ve ev fiyatlarına ilişkin açıklamalar geldi. Geçer, yapmış olduğu uyarılarda birinin fiyatında büyük artış olacağını ancak bir diğerinin ise fiyatlarının çakılacağını belirtti. Geçer'in yeni açıklamaları büyük ses getirecek.

Dolar kuruna ilişkin tahminlerini açıklayan Selçuk Geçer; “İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” ifadelerini kullandı ve sözlerine

“Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” diyerek devam etti.

DOLARDA YÜZDE 100 HAREKET!

Dolarda yüzde 100 oranında hareket olacağını bir kez daha dile getiren Geçer; “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz." ifadelerini kullanarak geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğu açıklamaların altını çizdi.

ARABA UÇACAK, KONUT ÇAKILACAK

Dolar tahminlerinin yanı sıra konut ve taşıt fiyatlarına ilişkin ön görülerini de aktaran Geçer, bu açıklamaları kapsamında "Araba uçacak, konut çakılacak" ifadelerini kullandı.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler tamamen ilgili uzmanın görüşlerine dayanmakta olup yatırım tavsiyesi değildi. Bu şekilde nitelendirilerek yatırım yapılması durumunda doğabilecek sonuçlardan Medya Haber internet gazetesi sorumlu tutulamaz.

Etiketler: ekonomi, finans, dolar