'Savaşa doğru gidiliyor' Yunanistan'ın en kıdemli ismi hazırlıklı olun dedi!

Ankara-Atina arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor.  Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis tarafından dikkat çekici bir açıklama geldi.

'Savaşa doğru gidiliyor' Yunanistan'ın en kıdemli ismi hazırlıklı olun dedi!

Ankara-Atina arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor.  Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis tarafından dikkat çekici bir açıklama geldi. Gündemden düşmeyen Ankara-Atina geriliminde bu açıklama gündeme damga vurdu.

Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis iki ülke için de senaryosunun kötü gittiğini dile getirirken aynı zamanda hazırlıklı olunması gerektiğin dile getiren cümleleri için  "Savaşa doğru gidiliyor" ifadesini kullandı.

"HERKES SAVAŞ RİSKİNİN FARKINDA OLMALI"

Katıldığı bir etkinlikle konuşan  Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis iki ülke arasındaki gerilimin tırmandığını ve en kötü senaryoya karşı hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi. 

İki ülke arasında yaşanan gerilimin savaşı tetikleyebileceğini dile getiren Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis  "Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı" yorumunu yaptı.

'Savaşa doğru gidiliyor' Yunanistan'ın en kıdemli ismi hazırlıklı olun dedi! - Resim : 1

ÖNEMLİ TAKTİK

Etkinlikte konuşmalarına devam eden  Evangelos Apostolakis "Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit'teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur" ifadesini kullandı. Ayrıca Türkiye ile görüşmelerde masada 12 mil konusunun sürekli olması gerektiğini vurguladı. 

Yunan yetkili konuşmalarına devam ederken "Ankara'dakiler, Atina'da hiçbir hükümetin, hiçbir partinin ve kimsenin uluslararası yasalarla sağlanmış egemenlik haklarından vazgeçmeye niyeti olmadığını bilmeli" dedi.

Etiketler: yunanistan