Sakarya usulü kabak tatlısı tarifi! 15 dakikada hazırlanan efsane bir tarif! Üstelik sadece 4 malzeme ile hazırlanıyor

Yılların vazgeçilmez tatlısı olan Tahinli kabak tatlısını bir de Sakarya usulü ile deneyin. Peki Sakarya usulü tahinli kabak tatlısının özelliği ne? Nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntısı ile tahinli kabak tatlısı tarifi...

Sakarya usulü kabak tatlısı tarifi! 15 dakikada hazırlanan efsane bir tarif! Üstelik sadece 4 malzeme ile hazırlanıyor

Bal kabağı, Meksika'nın ana diyarından Türk mutfağına kadar uzanan geniş bir alanda kullanılan bir malzeme. Türk mutfağında da geleneksel lezzetlerde sıkça yer alıyor. Genellikle tatlılarda tercih edilen bal kabağı, özellikle tahinli kabak tatlısının yapımında kullanılıyor. Bu tatlı, Sakarya usulüyle yapıldığında özel bir lezzet sunuyor. İşte Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı tarifi:

Yapımı oldukça pratik olan Sakarya usulü tahinli kabak tatlısının lezzeti de son derece iddialı oluyor. Hemen hemen her damak tadına hitap eden Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı, az malzemeyle yapıldığı için ekonomik tatlı tariflerinize ekleyebilirsiniz. Peki Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı tarifi ve malzemeleri…

SAKARYA USULÜ TAHİNLİ KABAK TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

Sadece 4 malzemeyle yapılan Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı, oldukça pratik olan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hazırlama süresi yalnızca 15 dakika olan Sakarya usulü tahinli kabak tatlısının pişirme süresi ise 25 dakika kadar oluyor. Üstelik Sakarya usulü tahinli kabak tatlısının bu tarifinden 6 kişilik tatlı çıkıyor. İşte Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı için gerekli olan tüm malzemeler:

1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1,5 çay bardağı tahin
1,5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
3 su bardağı toz şeker

SAKARYA USULÜ TAHİNLİ KABAK TATLISI TARİFİ YAPILIŞI

 

En kolay yoldan Sakarya usulü tahinli kabak tatlısı yapmak için ilk olarak kabakların kabuğunu güzelce soyun. Soyduğunuz kabakları ince ve uzun parçalar şeklinde dilimleyerek dikdörtgen şeklindeki bir fırın kabına alın. Üzerine şeker serperek streç film geçirin. Streç filmle kaplanmış kabak ve şekeri bir gece öncesi makbulü olmakla birlikte buzdolabında dinlendirin. Dinlenen kabak ve şekeri çıkarttıktan sonra üzerine yağlı kağıt sererek 160 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirmeye tabi tutun. Ardından tatlıyı çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlının üzerine tahin gezdirin ve son olarak cevizleri serpiştirerek servis edin.

Etiketler: yemek tarifi, tarif