Sahnelere geri dönmüş, her şeyi geride bırakmıştı! 4 gün hapis yatan Gülşen’in mahkemesinin ikinci duruşması bugün görüldü!

117 gün sonra geçtiğimiz gün sahneye çıkan Gülşen’in mahkemesinde ikinci duruşma bugün görüldü. Duruşma sonrası açıklama yapan Gülşen’in avukatı Emre Emek, sert konuştu.

Sahnelere geri dönmüş, her şeyi geride bırakmıştı! 4 gün hapis yatan Gülşen’in mahkemesinin ikinci duruşması bugün görüldü!

Sahnelerin iddialı isimlerinden biri olan ünlü şarkıcı Gülşen, bu sene kuşkusuz pek çok ünlü isimden daha zor bir yıl geçirdi. 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir’de verdiği konser esnasında kendi ekibine dönerek yaptığı sohbet sırasında imam hatip liselilere yönelik söylediği sözlerin videoya alınıp basına sızdırılması sonrası tutuklanan Gülşen’in adli yargılama süreci başlamıştı. Bugün Gülşen’in davasında ikinci duruşma gürüldü.

Söz konusu videonun ağustos ayının sonunda basına sızması ile sosyal medya platformlarından yoğun bir tepki alan Gülşen, aynı gün gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan tutuklanmıştı. Dört gün hapis yatan Gülşen, ardından ev hapsi ile serbest bırakıldı. Ev hapsine itiraz eden Gülşen, bu kez adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağına çarptırıldı. Son itirazın ardından kefaret ile serbest bırakılan Gülşen’in mahkemesinde bir duruşma daha görüldü.

GÜLŞEN, SAHNELERE HENÜZ GERİ DÖNMÜŞTÜ

Kefaret ile tutuksuz yargılanma yolunun açılmasının ardından oğlunu görmek için yurt dışına giden Gülşen, yurda döner dönmez sahne almaya başladı. Bir şirketin yılbaşına özel gerçekleştirdiği etkinlikte geçtiğimiz gün sahneye çıkan Gülşen’in 3 yıla kadar hapis istemi ile yargılandığı davasının ilk duruşması bugün görüldü.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan Gülşen’in davasının ikinci duruşmasında ünlü şarkıcıyı avukatı Emre Emek temsil etti. 702 müştekinin yer aldığı davaya ilişkin konuşan Avukat Emre Emek, “Normalde müştekilerinin hepsinin aynı anda salonda bulunması gerekirdi. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda duruşma salonunun değiştirilebileceği yazılmıştı. Ancak onun yerine 30-40 kişilik gruplar halinde müştekileri salonda tuttular” diyerek, sitem etti.

GÜLŞEN’İN AVUKATI İKİNCİ DURUŞMAYLA İLGİLİ KONUŞTU

Sahnelere geri dönmüş, her şeyi geride bırakmıştı! 4 gün hapis yatan Gülşen’in mahkemesinin ikinci duruşması bugün görüldü! - Resim : 1

Müştekilerin ayrı bir şekilde salonda tutulmasının hukukun doğrudanlık ilkesine aykırı olduğunu bildiren Emre Emek, açıklamasının devamında; “Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler. Diğer giren müştekilere savunmayı hâkim okudu. O şekilde savunmadan haberdar olanların bazıları şikâyetten vazgeçti. Doğrudanlık ilkesini bozacak bir olay yaşandı” ifadelerini kullandı. Avukat Emek’in açıklamasını sonlandıran ifadeler ise, şunlar oldu:

“Müvekkilim bir cümlesinden ötürü samimi şekilde özür de diledi. Sosyal medyada ‘Katli vaciptir’ diyen oldu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunlar oluyorken bu davanın görülmesi hakikaten ayıptır. ‘Türkiye hukuk devletidir’ diyorsak bu davayı konuşmak zorunda olmak benim canımı yakıyor.”

Etiketler: gülşen, Mahkeme