Sağlık Bakanlığı son noktayı bugün koydu! Sağlık çalışanları için 29.000 TL promosyonlar hesaplara geçmeye çoktan başladı!

Emeklilerden sonra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara da ödenmeye başlanmış olan banka promosyonlarından bu kez yararlanacak olan kesim, sağlık çalışanları oldu.

Sağlık Bakanlığı son noktayı bugün koydu! Sağlık çalışanları için 29.000 TL promosyonlar hesaplara geçmeye çoktan başladı!

Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında yapılan anlaşma sonrası almaya başladığı promosyonlar, sonrasında kamu sektöründe çalışanlara ve hatta özel sektörde çalışan bazı şirketlere de verilmeye başlandı. Alınan maaş üzerinden bankalar ile anlaşmaya varan pek çok kurum, bu sene çalışanlarına promosyon ödemesi gerçekleştirmek için harekete geçti. Çalışanlarına promosyon ödeyen kamu kurum ve kuruluşları arasına bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı da eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, büyükşehir belediyeleri ve üniversitelerin ardından bir promosyon haberi de Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Bir süredir promosyon görüşmelerini sürdürdüğü bilinen Sağlık Bakanlığı, promosyonlar için gerekli olan anlaşma zeminini oluşturdu. Bugün itibariyle anlaşmaya vardığı öğrenilen Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına bu yıl ödenecek olan promosyon tutarına ilişkin bilgi verdi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI, PROMOSYON ÖDEMESİ İÇİN ANLAŞTI

Sağlık Bakanlığı son noktayı bugün koydu! Sağlık çalışanları için 29.000 TL promosyonlar hesaplara geçmeye çoktan başladı! - Resim : 1

Bir süredir görüşmeleri sürdüren Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda il ve ilçe teşkilatlarına bir genelge göndererek, promosyon görüşmelerinin bu sene merkezden idare edileceğini bildirmişti. Bu bağlamda sağlık çalışanları adına görüşmeleri yürüten Sağlık Bakanlığı, kararını verdi.

Sağlık çalışanlarının maaşlarına karşılık alacağı promosyon anlaşmasında Ziraat Bankası ile masaya oturan Sağlık Bakanlığı, promosyon anlaşmasını imzaladı. Anadolu Ajansı’nın (AA) bildirdiği müjdeli haber sonrası Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarının ne kadar promosyon alacağı da ortaya çıktı.

SAĞLIK BAKANLIĞI, 29 BİN TL’YE İMZA ATTI

Sağlık çalışanlarının maaşlarına karşılık Ziraat Bankası ile üç yıllık promosyon protokolü gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı, üç yıl için 29 bin TL promosyon anlaşmasına vardı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, promosyon ödemelerinin nasıl gerçekleştirileceğini de açıkladı.

Henüz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapmazken; AA’nın aktardığına göre sağlık çalışanları 29 bin TL’nin 25 bin 200 TL’sini tek seferde ve nakit olarak alacak. Bin 800 TL’yi de peşin olarak alacak olan sağlık çalışanları, bu kısmı ise banka parası olarak kartlarına puan olarak alabilecek. Geriye kalan 2 bin TL ise 6 aylık dönemde 2 taksit şeklinde olmak üzere yine puan olarak sağlık çalışanlarına ödenecek.