Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 85 bin personel alımı için geri sayım başladı! ÖSYM ve İŞKUR devrede!

Bir süre önce yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Sağlık Bakanlığı, personel alımı için geri sayıma başladı. Personel alımına ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 85 bin personel alımı için geri sayım başladı! ÖSYM ve İŞKUR devrede!

Kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği personel alımları yılın son çeyreğinde de devam ederken; bir personel alım sinyali de Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, personel alımı yapacağını ilan etmişti. Niğde Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki gidişatı görmek ve Niğde Valisi Mustafa Koç’u ziyaret etmek için Niğde’ye giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleşecek olan alım ile ilgili konuştu.

Sağlık sektörünün beklediği atamalara ilişkin açıklama doğrudan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Gerçekleştirilecek olan alımların şeklinden mülakat yapılıp yapılmayacağına kadar merak edilen tüm konulara açıklık getiren Sağlık bakanı Koca, “85 bin açıktan atama için ilk etapta 42 bin 500 kişi mülakatsız alınacak” dedikten hemen sonra, konuyla ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! 85 bin personel alımı için geri sayım başladı! ÖSYM ve İŞKUR devrede! - Resim : 1

Sağlık sistemindeki gelişmelere ve yeni vizyona ilişkin konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye Yüzyılı hedefi çerçevesinde sağlık turizminde Türkiye çatı markasıyla ülkemizi küresel bir sağlık üssü haline getirme hedefimiz var. Sağlık alanındaki gelişme ivmemiz, sadece halkımızın en nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini sağlamakla kalmadı, bizi sağlıkta küresel bir aktör konumuna da taşıdı. Bugün Türkiye, insanına en geniş kapsayıcılıkla ve en kolay şekilde erişebildiği, en nitelikli sağlık hizmetini sunabilen ender ülkelerden birisi haline geldi. Pandeminin etkisinde geçen son 3 yılda birçok gelişmiş ülkenin sağlık sistemleri felç olurken, dimdik ayakta duran sağlık sistemimiz başarının sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösterdi. Başlattığımız beyaz reform sayesinde sistemimiz daha güçlü olacaktır. Sonuçlarının kısa zamanda vatandaşlarımıza yansıyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı:

Personel alımlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, “Daha önce ilan edilen 85 bin açıktan atamanın ilk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımına ilişkin kılavuzu yayımlanması için gelecek hafta ÖSYM'ye göndereceğiz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için ise İŞKUR'a listeleri haftaya göndereceğiz. Toplamda ilk etapta yaklaşık 42 bin 500 kişi alacağız” diyen Koca, sözlerine 4924 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli atama çalışmalarının sürdüğünü ekleyerek devam etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA AÇIKTAN ATAMALAR DEVAM EDECEK

Kendisine yöneltilen açıktan atamalara ilişkin soruları da yanıtsız bırakmayan Sağlık Bakanlığı, “Bildiğiniz gibi özellikle beyaz reformla kamuya büyük oranda dönüş başladı. 7 binin üzerinde başvurunun olduğunu, 6 bine yakın da bu dönemde atamasının yapıldığını biliyoruz. Bu başvurulardan yerleşemeyenler oldu, o nedenle başvuruları değerlendirerek, ihtiyacımızı da göz önüne alarak, gelecek hafta yeni bir açıktan atama ilanına çıkılmış olacak. Demin de konuşmamda belirttim, bunun dışında 4924 sayılı Kanun ile sözleşmeli kadroya da atamayı hızla yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz bununla ilgili kadro artırımı olmuştu. En geç ocak ayında hem öncelikle kurum içi, devamında açıktan atama olmak üzere sözleşmeli ile ilgili de atama ilanına çıkmış olacağız” beyanlarını verdi.

Öte yandan son olarak kendisine yöneltilen, “Özel hastaneler yönetmeliğinde değişiklikle muayenehanelerin özel hastanelerden yararlanmasına kısıtlama getirdiniz. Bu kısıtlama vakıf üniversite hastaneleri için de geçerli mi?” sorusunu yanıtlayan Bakan Koca; “Doğrusu şöyle. Bildiğiniz gibi bu düzenleme özel sağlık kuruluşları yönetmeliğinde yapıldı. Yani muayenehane hekimlerinin, vakıf üniversitelerini kullanma durumu söz konusu olmayacak” şeklinde yanıt verdi.