Safir dizisi reytinglerde hayal kırıklığına mı uğradı? Final yapacak mı?

Safir dizisi, Atv ekranlarında 4 Eylül 2023 tarihinde başladı. Ancak dizinin reytingleri beklentilerin altında kaldı. Dizinin oyuncuları ve senaristleri, izleyicileri etkilemek için çabalıyorlar. Safir dizisi, kaç bölüm sürecek ve nasıl bir sonla bitecek? İşte Safir dizisi hakkında merak edilenler…

Safir dizisi reytinglerde hayal kırıklığına mı uğradı? Final yapacak mı?

Atv ekranlarında 4 Eylül 2023 tarihinde başlayan Safir dizisi, izleyicilerden beklediği ilgiyi göremedi. NTC Medya’nın yapımcılığını üstlendiği Safir dizisi, ilk bölümünde MasterChef Türkiye’nin gerisinde kalarak totalde 3.4 reyting alabildi. Safir dizisinin bu başarısız sonucu, başrol oyuncuları İlhan Şen, Burak Berkay Akgül, Özge Yağız ve İpek Tuzcuoğlu’nu hayal kırıklığına uğrattı.

Safir dizisi reytinglerde hayal kırıklığına mı uğradı? Final yapacak mı? - Resim : 1

Safir dizisinin senaryosunu beğendiklerini söyleyen oyuncular, emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyorlar. Safir dizisinin ilk bölümü sosyal medyada da çok tartışıldı; ancak çoğu yorum dizinin klişe bir hikayeye sahip olduğu yönündeydi. İlk bölümde Yaman ve Feraye arasındaki büyük aşkın bir tehditle sona ermesi ve ikinci bölümde Yaman’ın abisi Ateş ile Feraye arasında bir yakınlaşma olması, izleyicileri sıktı. İzleyiciler, gelecek bölümlerde neler olacağını tahmin ettikleri bir diziyi izlemek istemiyorlar.

SAFİR DİZİSİ KAÇ BÖLÜM YAYINLANACAK?

Safir dizisinin Atv ile 8 bölümlük kesin bir yayın anlaşması olduğu söyleniyor. Bu durumda Safir dizisi en az 8 bölüm ekranlarda kalacak. Safir dizisi yaz dizisi formatında olduğu için 2023-2024 yeni sezonunda rekabet edebileceğini sanmıyorum. Ocak 2024’te devam eden diziler arasında olacağını da zannetmiyorum. Safir dizisinin ilk 9 bölümü çok önemli.

Safir dizisi reytinglerde hayal kırıklığına mı uğradı? Final yapacak mı? - Resim : 2

Eğer ilk üç bölümden sonra Safir dizisi reytingleri artırabilirse, bu durumda Safir 10 bölümlük yeni bir anlaşma yapabilir ve 17 bölüm boyunca izleyiciyle buluşabilir. Ancak Safir dizisinin reytingleri düşük seyrederse, yapımcı da çok uzatmak istemeyecektir. Çünkü oyuncular ailelerinden uzakta oldukları için yüksek ücret talep ediyorlar ve dizi çok masraflı hale geliyor.

 

Safir dizisinde oyuncuların performansları çok iyi ancak senaryo yetersiz kalıyor. Senaristler Gül Abus Semerci ve Burcu Över Safir senaryosunda daha yaratıcı ve sürükleyici bir hikaye yazabilirlerse, Safir yüksek reyting alabilecek bir potansiyele sahip. Çünkü dizi Kapadokya’da çekiliyor ve güzel görüntüler sunuyor. Ancak Safir’in reytingleri yükselmezse, dizi erken final yapmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

Etiketler: safir, atv