Rusya'dan Şoka Sokan Açıklama! 3. Dünya Savaşı Çıkacak! Putin'in Kırmızı Çizgisi! Putin Uyardı!

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna işgalini sürdürmeye devam eden Rusya'dan şoka sokan bir açıklama geldi. Putin kırmızı çizgisi olan Kırım ile ilgili tüm dünyayı uyardı. Putin neler söyledi? İşte detaylar...

Rusya'dan Şoka Sokan Açıklama! 3. Dünya Savaşı Çıkacak! Putin'in Kırmızı Çizgisi! Putin Uyardı!

Ukrayna ile anlaşmazlık sonucu 24 Şubat'tan bu yana işgalini sürdürmeye devam eden Rusya'dan yeni açıklama geldi. Ukrayna ile savaşı hala devam etmekte olan ve bugüne dek her iki taraftan da pek çok kayıp olmasına rağmen Rusya'nın 3. dünya savaşı uyarısı gündem oldu. Putin neler söyledi?

Rusya'da Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev Ukrayna'nın Kırım'ı geri alma uğraşlarına ve tehditlerine karşı konuştu. İşgal edilen Kırım'ı geri alma konusundaki çabalarından dolayı Ukrayna'yı uyaran Rusya neler söyledi?

Rusya'dan Ukrayna'ya Uyarı Geldi!

Ukrayna'nın Kırım'ı geri alma çabaları için Ukrayna'yı uyaran Rusya söyledikleri ile gündeme geldi. Ukrayna'nın girişimleri karşısında buna cevaplarının sert olacaklarını söyleyen  Medvedev, "Kırım bizim için Rusya'nın bir parçasıdır. Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir" dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın Kırım'ı geri alma konusundaki tehdit ve çabaları ile açıklama yaptı. Medvedev Batılı ülkeleri de bu konuda uyardı. Savaşın başından bu yana Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü koruyan Batılı ülkeleri de uyaran Rusya neler söyledi?

Rusya'dan Sert Kırım Cevabı!

Ukrayna'nın böyle bir girişimi karşılığında Batılı ülkelerinde desteklemesi durum u ile ilgili açıklamada bulunan Rusya "Kırım bizim için Rusya'nın bir parçasıdır. Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir. Tam bir felaket" açıklamasında bulundu.

Medvedev, "Bizim için Ukrayna'nın NATO'ya katılması, Finlandiya ve İsveç'in katılmasından çok daha tehlikeli. Bu ülkelerle geçmişte iyi ilişkilerimiz vardı. Şu anda toprak anlaşmazlığımız yok. Ancak, İsveç ve Finlandiya topraklarımıza yakın komşularımız. Böyle bir duruma karşı misilleme önlemlerimizi alacağız. Bu sınırları güçlendirmemiz gerekecek. Baltık'ın nükleer olmayan statüsü geçmişte kalacak. Kara birliklerimiz ve donanmamız kuzey yönlerinde artırılacak. İskender hipersonik füzelerimizin ve nükleer silahlı savaş gemilerimizin kendi evlerinin eşiğinde olması iyi bir ihtimal değil" dedi.