Rusya Tarım Koridoru anlaşmasını askıya aldı! Anlaşma neden askıya alındı?

Son dakika gelen habere göre Rusya Tarım Koridoru anlaşmasını askıya aldığını açıkladı. Rusya açıklamasında Ukrayna'nın Kırım'a saldırı düzenlediğini söyleyerek Ukrayna Tarım Koridoru anlaşmasını askıya aldığını duyurdu. İşte detaylar..

Rusya Tarım  Koridoru anlaşmasını askıya aldı! Anlaşma neden askıya alındı?

Son dakika gelen habere göre Rusya Tarım Koridoru anlaşmasını askıya aldığını açıkladı. Rusya açıklamasında Ukrayna'nın Kırım'a saldırı düzenlediğini söyleyerek Ukrayna Tarım Koridoru anlaşmasını askıya aldığını duyurdu. İşte detaylar..

Dün akşam saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre Ukrayna Tahıl Koridoru anlaşması askıya alındı. Kırım üzerine yapılan saldırı sonucunda bu kararı veren Rusya, Ukrayna İHA'larının Sivastopol Limanında Rusya'ya ait limanlara saldırı düzenlediklerini bildirdi.

 

TAHIL KORİDORU ASKIYA ALINDI

Türkiye'nin moderatörlüğünde gerçekleşen Ukrayna Tahıl Koridoru anlaşması Rusya tarafından askıya alındı. Rusya Savunma Bakanlığının yapmış olduğu açıklama ile Dünya'ya duyurulan bu kararda bakanlığını yapmış olduğu açıklama şu şekilde;  Terör eylemini göz önünde bulundurarak, Rus tarafı Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin çıkışına ilişkin anlaşmaların uygulanmasına katılımını askıya aldı." denildi.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığından da yazılı açıklama geldi. Açıklamada Ukrayna'nın Tahıl Koridoru sayesinde oluşturulan insanı koridoru kullanarak Kırım'a sızarak Sivastopol Limanında bulunan Rus gemilerine saldırı düzenlediği söylendi. Ukrayna tarafından yapılan bu saldırıyı Terör eylemi olarak tanımlayan bakanlık Rus gemilerine ve mürettebatına büyük zarar verildiğini açıkladı.

Bunun üzerine Ukrayna Rusya'ya tepki gösterdi ve açıklama yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba tarafından yapılan açıklamada şu şeklide; “Rusya’nın Karadeniz tahıl girişimini sabote etme planları konusunda uyarmıştık. Şimdi Moskova, milyonlarca insanın gıda güvenliğini sağlayan tahıl koridorunu engellemek için sahte bir bahane kullanıyor. Tüm devletleri, Rusya’dan açlık oyunlarını durdurmasını ve yükümlülüklerini yerine getirmesini talep etmeye çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Tahıl Koridoru ile ilgili son durumlardan haberdar olmak için Medya Haberi takipte kalın. Son dakika haberlerinden ve güncel haberlerden anında haberdar olun.