Resmi Gazete'de yayınlandı! İşten çıkarmak yasak!

Deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesinin ardından bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar merak edildi. 

Resmi Gazete'de yayınlandı! İşten çıkarmak yasak!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından çevre 10 ilde büyük bir yıkım ve can kaybı meydana gelirken deprem bölgesiyle ilgili yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesinin ardından bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karar merak edildi. 

Deprem bölgesiyle ilgili yeni destek ve düzenlemeler yapılmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda deprem bölgesinde işten çıkarılma yasaklandı. 

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI!

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye'de derin bir yaranın açılmasına neden olurken istihdamın korunmasına yönelik tedbirler alınmaya devam ediyor. OHAL kapsamında bulunan 11 ilde işverenler iş yerlerinde  ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemeleri durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden de yararlanabilecekleri belirtildi. 

Deprem bölgesinde OHAL ilan edilmesinin ardından deprem bölgesine yönelik yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek il ve ilçelerde yer alan iş yerlerinde kısa çalışma ödeneği sağlanacağı belirtildi. 

DEPREM BÖLGELERİ İÇİN GEÇERLİ

Resmi Gazete'nin yayınlanan bugün ki sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yeni bir karar açıklandı. Deprem bölgesinde bulunan söz konusu işyerlerinde  uygunluk tespiti beklenmeksizin işverenlerin başvurusu doğrultusunda uygulamaya konulacağı belirtildi. Bunun yanı sıra deprem bölgesinde işten  ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından işçi çıkarılamayacağı belirtildi. 

Etiketler: deprem