Rangers’ın yolunu tutan Rıdvan Yılmaz’ı İskoçya’da ne bekliyor? Formayı kapabilecek mi?

Beşiktaş altyapısında yetişen ve kısa sürede yıldızı parlayan Rıdvan Yılmaz, 4 milyon Euro + 2,25 milyon Euro bonus ve sonraki satıştan %15 pay ile İskoç ekibi Glasgow Rangers’a transfer oldu. Peki Rıdvan Yılmaz’ı İskoçya’da ne bekliyor?

Rangers’ın yolunu tutan Rıdvan Yılmaz’ı İskoçya’da ne bekliyor? Formayı kapabilecek mi?

Hürriyet Spor Arena’dan İskoçya uzmanı Cengiz İzmitli, Beşiktaş altyapısından yetişen ve geçtiğimiz günlerde İskoç ekibi Glasgow Rangers’a transfer olan Rıdvan Yılmaz’ı İskoçya’da neler beklediğini kaleme aldı. Rıdvan Yılmaz, Beşiktaş altyapısında yetiştikten sonra A takımda kendisini gösterdi ve yeteneklerini kanıtladı. Performansı ile dikkat çeken Yılmaz, son iki Avrupa finalistleri olan Glasgow Rangers ile Alman ekibi Eintracht Frankfurt’un radarına girdi. Almanlar ile İskoçların transfer yarışında kazanan taraf ise Glasgow Rangers oldu. Peki Rıdvan Yılmaz’ı burada ne bekliyor?

RIDVAN’IN TRANSFERİ SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMA

Rangers’ın yolunu tutan Rıdvan Yılmaz’ı İskoçya’da ne bekliyor? Formayı kapabilecek mi? - Resim : 1

Glasgow Rangers, Beşiktaş’ı Rıdvan Yılmaz’ın transferinde 4 milyon Euro + 2,25 milyon Euro bonus ve bir sonraki satıştan %15 pay ile ikna etmeyi başardı. Rıdvan Yılmaz da Glasgow Rangers’a 5 yıllık imzayı attı. Transferi ile ilgili konuşan Yılmaz “Rangers büyüklüğünde bir kulübe katılmaktan çok mutluyum ve yeni takım arkadaşlarımla tanışmayı gerçekten dört gözle bekliyorum. Rangers taraftarları hakkında çok şey duydum ve onların önünde ilk kez oynamak için sabırsızlanıyorum” dedi.

RIDVAN SOL BEKİ KAPABİLİR

Glasgow Rangers, sol bek rotasyonunu güçlendirmek için Calvin Bassey’in Ajax’a satılmasından sonra bölgeye Beşiktaş’tan Rıdvan Yılmaz’ı aldı. Bassey, Steven Gerrard’ın ardından Giovanni van Bronckhorst ile sol bekten çok sol stoper mevkiinde oynamıştı. Şimdi ise Gerrard’ın planlarında, Borna Barisic’in yedekte bırakması ve onunla rekabet etmesi için Rıdvan Yılmaz’ın forma şansını zorlaması gerekecek. Ancak Hırvat sol bek artık 30 yaşında ve Rıdvan Yılmaz takımla 5 yıllık anlaşma imzaladı. Yani uzun vadede Rıdvan’ın sol beki alması şaşırtmayacak.

BARISIC’İN ÖNÜNDE DENENEBİLİR

Cengiz İzmitli’ye göre Rıdvan eğer takım 5’li savunma oynamaya devam ederse, sol kanattaki enerjisi ile Borna Barisic’in de önüne tercih edilebilir. Barisic’in daha oturaklı ve Rıdvan’a kıyasla daha defansif olması bu noktada ön plana çıkıyor. Öte yandan 4’lü savunma denenirse de sezon boyunca 50’den fazla maça çıkacağı düşünülen Rangers’ta Rıdvan’ın en az 20-25 kez ilk 11’de forma giymesi beklenebilir.

Etiketler: rıdvan yılmaz