Portekizli firmadan enerji sektöründe devrim! Yüzen güneş panelleri, göz kamaştırdı! Hollanda'da kullanılmaya başlandı!

Enerji sektöründe gözlenen yukarı yönlü fiyat artışlarından sonra enerji tasarrufu ve enerji üretimi önem kazandı. Portekizli firmadan, sektöre damgasını vuran yeni bir proje haberi geldi.

Portekizli firmadan enerji sektöründe devrim! Yüzen güneş panelleri, göz kamaştırdı! Hollanda'da kullanılmaya başlandı!

Son dönemlerin en büyük problemlerinden birisi olarak gösterilen enerji fiyatları, özellikle Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte ülke yönetimlerini harekete geçirdi. Hem tüketicileri hem de yöneticileri tedirgin eden enerji krizi, firmaların da yeni projeler üretmelerini sağladı. Bu kapsamda özellikle güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren güneş panelleri, büyük dikkat çekmeye başladı.

Uzmanlar tarafından üzerinde çalışılan ve çok uzun zamandır faydalanılan güneş panelleri, Solaris Float isimli Portekizli firmanın girişimi ile birlikte oldukça farklı bir boyuta taşındı. 2020 yılında projenin denenmesi için pilot bölge olarak seçilen Hollanda’da halen aktif olarak kullanılan güneş paneller, iki yeni versiyonu ile daha tanıtıldı.

PORTEKİZLİ FİRMADAN YÜZEN GÜNEŞ PANELLERİ!

Portekizli firmadan enerji sektöründe devrim! Yüzen güneş panelleri, göz kamaştırdı! Hollanda'da kullanılmaya başlandı! - Resim : 1

Daha önce de güneş panelleri ile gündeme gelen Portekizli Solaris Float, bu kez de yüzen güneş panelleri ile adından söz ettirdi. Panallerin üzerinde bulunan düzenin güneşe doğru açıldığı ve adeta bir ayçiçeğini andırdığı görüldü.

Tek veya çift eksenli izleme özelliklerine sahip olan yüzen güneş panellerine “Protevs” ismini vermiş olan Solaris Float, güneş panellerinin elektrik motorları tarafından hareket ettirildiğini ve güneş ışınlarından en üst düzeyde verim almalarının sağlandığını belirtti. Söz konusu motorun üretilen enerjinin yüzde 0,5’inden bile daha azını tükettiğini belirten firma, hareketli mekanizmanın gündüzleri güneşi takip ettiğini, geceleri ise sistemin otomatik olarak kendisini orijinal konuma getirdiğini ifade etti.

FARKLI PROJELER İÇİN İKİ AYRI MODEL!

Portekiz merkezli Solaris Float “Protevs” adını vermiş olduğu yüzen güneş panellerini, farklı projelerde kullanılabilmeleri adına detaylandırdı ve panellerin iki farklı versiyonunu geliştirdi. Protevs+ ve Protevs Single360 isimleri verilen Protevs modellerinin özellikleri de paylaşıldı.

Solaris Float tarafından yapılan açıklamaya göre Protevs+’ın çift eksenli izleme özelliğine sahip olduğu ve 180 modülünün bulunduğu öğrenildi. 38 metrelik çapa ve bin 444 metrekarelik alana sahip olan bu versiyonun, 73 kWp kurulu güç sunabildiği bilgisi kaydedildi.

Solaris Float tarafından yapılan açıklamaya göre Protevs Single 360’ın tek eksenli izleme özelliğine sahip olduğu bilgisi kaydedildi. Panelin 10 derecelik sabit bir eğim üzerine monte edilmiş olduğunu belirten Portekizli firma, 360 modülden oluşan bu panelin 147 kWp enerji üretim kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.