Piyasaların uzmanından kıyamet gibi dolar yorumu! Artık kaçış yok düşmesi birkaç yıl sürecek

Küresel anlamda yaşanan ekonomik çalkantılar, şimdilerde insanlığı tehdit etmeye devam ederken ünlü ekonomistlerin ağzından çıkan sözler de dikkatle takip ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde yeni analizlerini açıklayan Mohamed El-Erian, dünya genelindeki korkunç tabloyu ortaya koydu. Ünlü ekonomist, deyim yerindeyse, ‘’Bunlar daha iyi günlerimiz!’’ dedi. Piyasalar adında en çok takip edilen isimlerin başında yer alan Mohamed El-Erian tarafından paylaşılan yeni piyasa analizlerinin tüm detayları.

Piyasaların uzmanından kıyamet gibi dolar yorumu! Artık kaçış yok düşmesi birkaç yıl sürecek

Küresel piyasalarda sıklıkla takip edildiği bilinen Mohamed El-Erian, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla milyonlarca kişiyi şaşırtmayı başardı. Şimdilerde Allianz Baş Ekonomi Danışması olarak görev yapan ünlü ekonomist, küresel krizlerin geçici olmadığını ve birkaç yıl daha süreceğini dile getirdi.

Tüm dünyadan yüksek enflasyon oranlarının haberleri gelmeye devam ederken dünyaca ünlü ekonomistlerin analizleri de merakla takip ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde olay açıklamalarda bulunan Mohamed El-Erian, ülkemiz başta olmak üzere birçok ülke için olumsuz bir grafik ortaya koydu. İşte, küresel piyasaların en çok takip edilen isimlerinden biri olan Mohamed El-Erian tarafından ortaya dökülen son analizlerin merak edilen tüm detayları.

Ünlü ekonomist: ‘’Merkez bankaları harekete geçmek için çok geç kaldılar!’’

Ortaya koyduğu analizlerle milyonlarca kişinin ilgisini çekmeyi başaran Mohamed El-Erian, şimdilerde küresel ekonomi verilerine ve merkez bankaları tarafından atılan adımlara dikkat çekti. Ünlü ekonomist, finansal koşulların 2022 yılının başından beri her geçen gün daha zorlu bir hale geldiğini ifade ederek merkez bankalarının harekete geçmek için çok geç kaldıklarını söyledi.

Mohamed El-Erian, her ne kadar küresel ekonomik krizlerin var olduğuna dikkat çekse de merkez bankalarının yeni bir uyanış içerisinde olduklarını ve yakında çok büyük adımlar atabileceklerini de  sözlerine ekledi. Ayrıca ünlü ekonomist, ABD Merkez Bankası tarafından 9 trilyon dolarlık bilanço küçültmesinin başladığını ifade ederek ilgili hareketin birçok ülkede görebileceğini açıkladı.

Piyasaların uzmanından kıyamet gibi dolar yorumu! Artık kaçış yok düşmesi birkaç yıl sürecek - Resim : 1

Mohamed El-Erian: ‘’Ekonomik çalkantı döngüsel olmayacak ve uzun sürecek’’

Geçtiğimiz günlerde likidite bolluğunun sonuna gelindiğini ifade eden ünlü ekonomist Mohamed El-Erian, piyasalarda yaşanan çalkantılı hareketlerin döngüsel olmayacağını ve uzun sürebileceğini söyledi. Ayrıca ünlü isim, yaptığı açıklamalarla küresel ekonomi adımlarında yapılan hataların kısa süre içerisinde çok daha büyük sorunların ortaya çıkmasını tetikleyebileceğini de ifade etti. Ayrıca Mohamed El-Erian, son olarak politika yapıcılarının ekonomik adımları bir an önce hızlandırmaları gerektiğine de dikkat çekti.

Piyasaların uzmanından kıyamet gibi dolar yorumu! Artık kaçış yok düşmesi birkaç yıl sürecek - Resim : 2

Etiketler: ekonomi, dolar, enflasyon