Piyasa uzmanlarından güncel yorumlar: Dolar ve altında yeni dönem başlıyor!

Geride bıraktığımız haftalarda ticari kredilerde kullandırılmaya yönelik yeni kararlar alan BDDK, ekonomi piyasalarını direkt olarak etkilemişti. Alınan kararlardan ve diğer etkilerden sonra piyasalarda gözlenecek değişiklikler merak konusu oldu. Uzman İslam Memiş ve Analist Eda Karadağ, yorumlarını yayınladı.

Piyasa uzmanlarından güncel yorumlar: Dolar ve altında yeni dönem başlıyor!

BDDK geçtiğimiz haftalarda hem ihtiyaç kredisi vadelerini düzenlemiş hem zorunlu karşılık oranını arttırmış hem de döviz varlığı 15 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlerin kredi kullanmasını yasaklamıştı. Piyasaları doğrudan etkileyen bu kararlar sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzman İslam Memiş ile Gedik Yatırım Analisti Eda Karadağ’dan güncel yorumlar geldi.

Uzmanlar Piyasaları Değerlendirdi!

FED kararları, BDDK düzenlemeleri ve diğer faktörler çerçevesinde hareketliliğini koruyan ekonomi piyasalarına, Uzman İslam Memiş ve Analist Eda Karadağ tarafından yeni değerlendirmeler yapıldı. İki önemli isim de piyasaların yakın zaman değişimlerini gözden geçirdi.

Ünlü Analistten Güncel Piyasa Yorumları!

Piyasa uzmanlarından güncel yorumlar: Dolar ve altında yeni dönem başlıyor! - Resim : 1

BDDK kararı, TÜİK enflasyon açıklaması ve yaklaşan FED faiz kararı ile birlikte hareketli günler yaşayan ekonomi piyasalarına ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunan Gedik Yatırım Analisti Eda Karadağ, Ekotürk’e konuştu. Karadağ, BDDK’nın döviz varlığı 15 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlere kredi kullandırılmasını yasaklaması üzerine dolar kurunun ve gram altının gerileme kaydetmesini şu şekilde değerlendirdi: “Daha önce devreye giren KKM kadar etkili bir karar olmadı. Yılın geri kalan zaman diliminde makro- ihtiyadi önlemler kapsamına alınabilecek önlemlerin, piyasalar üzerinde eskisi kadar etkili olabileceğini düşünmüyorum. BDDK kararı sonrasında 16- 17 TL aralığı korunmaya devam ediyor. Cuma günü ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi ile birlikte senaryolar değişebilir. Küresel bazda bakıldığında yeni bir gelişmenin yaşanması doları güçlendirebilir. Ancak bunun dışında kalan diğer ihtimallerin, kurları hareketlendirmesini beklemiyorum.”

“Doların Karşısında Ucuzlar!”

BDDK kararı sonrası piyasaları değerlendiren Uzman Memiş, şu ifadeleri kullandı: “Euro, sterlin, altın ve gümüş, dolar karşısında oldukça ucuz olarak değerlendirilebilir. Benim dolarım olsaydı, kurun düşmesini bekleyeceğime birikimimi 4’e bölerek değerlendirirdim. Türk Lirası cinsinden birikimim olsaydı, onu da euro da değerlendirmeyi tercih ederdim.”

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumudur.