Petroldeki düşüş, indirim beklentisini beraberinde getirdi! Gözler, akaryakıt tabelalarına çevrildi! İşte 14 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları

Benzin, motorin ve LPG’nin yeni haftadaki durumu netleşti. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasındaki akaryakıt fiyatları dengeye otururken; Ankara ve İzmir için de akaryakıt fiyatları netlik kazandı.

Petroldeki düşüş, indirim beklentisini beraberinde getirdi! Gözler, akaryakıt tabelalarına çevrildi! İşte 14 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları

Brent tipi petrolün varil fiyatında devam eden gelişmeler ışığında son zammı alan benzin ve LPG ürünleri, akaryakıt fiyatlarını bir kez daha değiştirmişti. 4 Kasım 2022 tarihinde son zamla buluşan akaryakıt ürünlerinde benzinin litresini 1 lira 31 kuruş zam gelirken; LPG’nin litresine 49 kuruşluk bir zam geldi. Gelen zamlar sonrası düşüşe geçen brent tipi petrolün varil fiyatları, vatandaş cephesinde bir indirim beklentisi daha oluşturdu.

Geçtiğimiz hafta 100 dolar bandına yeniden yaklaşan brent tipi petrolün varil fiyatları yeni haftada 95 dolar bandına kadar geriledi. Yaşanan 5 dolarlık düşüşle birlikte dolar kurunda herhangi bir değişiklik olmaması nedeniyle vatandaşlar, akaryakıt ürünlerinde de indirim beklentisine girmeye başladı. Henüz sektör kaynaklarının herhangi bir indirim beklentisi sinyali vermediği akaryakıt ürünlerinde büyükşehirlerin akaryakıt tabelaları netlik kazandı.

İSTANBUL’DA BENZİN ORTALAMA 22 LİRA 68 KURUŞ

Petroldeki düşüş, indirim beklentisini beraberinde getirdi! Gözler, akaryakıt tabelalarına çevrildi! İşte 14 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları - Resim : 1

Sık sık değişen akaryakıt tabelaları, yeni haftaya dengede başladı. İstanbul Anadolu yakasında bugün itibariyle benzin 22 lira 69 kuruştan satılmaya devam ederken, motorinin litre fiyatının satış hali 26 lira 40 kuruş oldu. LPG’de de durumu netleşen İstanbul Anadolu yakasında fiyat, litre başına ortalama 1 0 lira 54 kuruş olarak belirlendi.

İstanbul Anadolu yakasının ardından Avrupa yakasında da ortalama fiyatlar ortaya çıktı. İstanbul Anadolu yakasında kasım ayının üçüncü haftasının ilk gününde benzin ortalama 22 lira 68 kuruştan satılırken; motorinin litresi ortalama 26 lira 38 kuruştan satılmaya başlandı. LPG’nin ortalama fiyatı ise 10 lira 80 kuruş oldu.

ANKARA VE İZMİR’DE BENZİN ORTALAMA 22 LİRA 83 KURUŞ

Gelen son zamların ardından vatandaşların gözünün kulağının çevrildiği akaryakıt istasyonları tabelalarında yeni hafta durumu netleşti. Haftaya zamsız ya da indirimsiz olarak başlamış olan akaryakıt ürünlerinin Ankara’da ortalama değerleri, pompadaki yerini almayı sürdürdü. Benzin bugün itibariyle litre başına 22 lira 83 kuruştan satılırken, motorinin Ankara’da litresi 26 lira 51 kuruşa; LPG’nin litresi ise 10 lira 79 kuruşa satılmaya başlandı.

Ankara’dan sonra İzmir için de akaryakıttaki son durum netlik kazandı. Bugün itibariyle benzinin litresinin 22 lira 84 kuruşa yükseldiği İzmir’de motorinin litresi 26 lira 54 kuruştan alıcı bulmaya başladı. LPG’nin litresi ise son zammın ardından ulaştığı 10 lira 54 kuruşluk seviyesini yeni haftada da korudu.