Petrol fiyatları arttı, gözler akaryakıt tabelalarına çevrildi! İlk zam benzine geldi! İşte 23 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Bu hafta itibariyle yükselişe geçen brent tipi petrolün varil fiyatı, akaryakıt fiyatlarına hafta biterken yeni bir zam getirdi. Zam sonrası akaryakıt tabelaları bir kez değişti.

Petrol fiyatları arttı, gözler akaryakıt tabelalarına çevrildi! İlk zam benzine geldi! İşte 23 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları

Bir süre önce aşağı yönlü harekete geçmiş olan brent tipi petrolün varil fiyatı, 72 dolar bandına kadar gerileyerek benzin ve motorin bazlı akaryakıt ürünlerine arka arkaya indirimler gelmesini sağlamıştı. Bu hafta itibariyle toparlama sürecine giren brent tipi petrolün varil fiyatı, yeniden yükselişe geçti. Yükseliş sonrası ise, sektör kaynaklarından ilk zam sinyali geldi.

Enerji emtia borsalarında görülen dalgalanmalar, bu sene akaryakıt fiyatlarının gün aşırı değişmesine neden oldu. Yeni yıl öncesinde yeniden yükselişe geçen brent tipi petrolün varil fiyatı, ilk olarak benzini ekledi. Benzine gelen zam sonrası brent tipi petrolün varil fiyatındaki artış devam ederken; gözler bu kez motorin ve LPG’ye çevrildi.

BRENT ARTTI; BENZİNE ZAM GELDİ

Petrol fiyatları arttı, gözler akaryakıt tabelalarına çevrildi! İlk zam benzine geldi! İşte 23 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları - Resim : 1

Enerji piyasalarında yaşanan hareketlilik bu pazartesi itibariyle başladı. Pazartesi itibariyle yukarı yönlü harekete geçen brent tipi petrolün varil fiyatı, yeniden 82 dolar seviyelerine ulaştı. Yaşanan bu gelişmede özellikle dünyanın en büyük petrol tüketici ülkelerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) petrol stoklarının beklenenden fazla düşmesinin etkili olduğu öğrenildi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından yapılan açıklamada ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 5 milyon 900 bin varil düştüğü bilgisi yer aldı. Stoklardaki düşüşün talep artışına yol açacağı brent tipi petrolün varil fiyatını hızla yükselişe geçirdi. 82 dolara kadar ulaşan brent tipi petrolün varil fiyatındaki yukarı yönlü hareketliliğin ardından dün sektör kaynakları benzine 67 kuruş zam geleceğini bildirdi. Motorin ve LPG fiyatlarında ise henüz bir hareketlilik beklenmiyor.

AKARYAKIT TABELALARI HEMEN DEĞİŞTİ

Dün sektör kaynaklarından gelen benzine 67 kuruşluk zam sinyali, doğru çıktı. Bugün itibariyle akaryakıt tabelalarına yansımaya başlamış olan zam, benzini yeniden 18,50 TL seviyesinin üzerine çekti. Gelen zam sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki benzin, motorin ve LPG fiyatları da belli oldu. İşte 23 Aralık 2022 benzin, motorin ve LPG fiyatları:

İSTANBUL (ANADOLU)     

  • Benzin: 18,61 TL/LT        

  • Motorin (Mazot): 22,08 TL/LT    

  • LPG (Otogaz): 10,57 TL/LT

İSTANBUL (AVRUPA)       

  • Benzin: 18,60 TL/LT        

  • Motorin (Mazot): 22,07 TL/LT    

  • LPG (Otogaz): 10,83 TL/LT

ANKARA      

  • Benzin: 18,82 TL/LT        

  • Motorin (Mazot): 22,25 TL/LT    

  • LPG (Otogaz): 10,83 TL/LT

İZMİR

  • Benzin: 18,82 TL/LT        

  • Motorin (Mazot): 22,35 TL/LT

  • LPG (Otogaz): 10,58 TL/LT