Özgür Özel'den Esenyurt'taki Atamaya Tepkili Cevap! Uyardık, Yapılmamış Kabul Ediyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde erken seçim konusu ve İstanbul Esenyurt Belediyesi’ndeki atamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den Esenyurt'taki Atamaya Tepkili Cevap! Uyardık, Yapılmamış Kabul Ediyoruz

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in kayınbiraderini belediyede işe alması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. CHP lideri Özel, Adana Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde belediyedeki akraba atamasına ilişkin soruya cevap verdi. 

Uyardık, Esenyurt'taki Atama Geri Alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kayınbiraderinin belediyede işe alması kararının geri alındığını duyurdu. Özel, "Duyar duymaz kendisini uyardık. Bugün öğle saatlerinde atama geri alındı. O atama resmileşmedi. Ve öyle bir atama yapılmamış kabul ediyoruz." dedi.

Özgür Özel konuya ilişkin sorulan soruyu şöyle yanıtladı:

"Biz belediyelerimize akraba atamalarının hiçbir şekilde yapılmamasıyla ilgili genelgemizi gönderdik. Belediye başkanımız bir pozisyon için o yetkinlikte kimseyi bulamadığı için kayınbiraderini atamak durumunda kaldığını söyledi. Duyar duymaz kendisini uyardık. Bugün öğle saatlerinde atama geri alındı. O atama resmileşmedi. Ve öyle bir atama yapılmamış kabul ediyoruz. Genelgemizin bütün belediye başkanlarımız açısından bağlayıcı olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.Özgür Özel'in genel başkan olduğu partide belediyede her ne haklı gerekçe olursa olsun, bu tip atamalar bu kadar yoksulluğun olduğu, bu kadar liyakatli gencin işsiz olduğu yerde yürekleri yaralar. O gençlerin yüreklerinin yaralanmasına biz izin vermeyiz. Belediye başkanımız da bu kadar durumun ciddi olduğunu fark etmediğini, kendisinin o yetkinlikte birine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Hatasını telafi etti. Ben de kendisine göstermiş olduğu bu olgun ve parti disiplinine saygılı davranış için teşekkür ederim."

Çok Okunanlar