Özellik duyuruldu, güncelleme için çalışmalar başladı! Google, yılların sayfa geçişini sonsuz kaydırmaya özelliğiyle değiştirmek için düğmeye bastı!

Bir süredir kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için çalışmalar gerçekleştiren Google, bu kez internet araması sonuçlarının görüntülenmesine el attı. Daha kolay bir özellik sağlayan Google, yeni özelliğini duyurdu.

Özellik duyuruldu, güncelleme için çalışmalar başladı! Google, yılların sayfa geçişini sonsuz kaydırmaya özelliğiyle değiştirmek için düğmeye bastı!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sonsuz bir bilgi bulutu da hayatımıza girdi. Ne kadar güvenilir sonuçları karşımıza çıkardığı tartışılsa da pek çok arama motoru, istenilen bilgiye sadece birkaç saniye içerisinde onlarca, hatta bazen yüzlerce seçenek ile yanıt vermeye başladı. Bir soruya sayfalarca bulunan cevabı incelemek isteyenlerin işine yarayacak olan yeni bir özellik Google’dan geldi.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, son zamanlarda güncellemelerini daha sık gerçekleştirir ve güvenlik duvarını her güncellemede elden geçirir hale geldi. Müşterilerine daha iyi bir hizmet sunabilmek adına gelişmiş özelliklerini de artıran Google, bu kez arama sonuçlarına el attı. Daha önce mobil kullanıcılarına sunduğu bir özelliği web kullanıcıları için de geliştiren Google, çok beklenen o özelliğini duyurdu.

SONSUZ KAYDIRMA GOOGLE’UN YENİ KOZU

Özellik duyuruldu, güncelleme için çalışmalar başladı! Google, yılların sayfa geçişini sonsuz kaydırmaya özelliğiyle değiştirmek için düğmeye bastı! - Resim : 1

Geçmişte Google’da arama yaptıktan sonra sonuçların tamamına erişmek isteyen kullanıcıların sayfanın altında yer alan sayfalar sekmesinden elle seçim yapması gerekiyordu. Bazen onlarca olabilen bu sayfalar, aramayı zorlaştıran etmenlerden biriydi. Bu özelliğini değiştiren Google, sonsuz kaydırma özelliğini aktif hale getirdi.

Sonsuz kaydırma özelliği sayesinde normalde 6 sayfayı kaplayan arama sonuçlarını tek bir sayfada sunmaya başlayan Google, ‘Daha fazla’ seçeneği ile herhangi bir sayfa geçişi olmaksızın aşağıya doğru hareketlerle daha kolay arama yapabilmeyi aktif hale getirdi.

SONSUZ KAYDIRMA MOBİLDE AKTİF HALE GELDİ

Sonsuz kaydırma özelliğini ilk olarak mobil kullanıcılarına sunmaya başlayan Google, bu özelliğini kullandırmaya başladı. Bu kez web kullanıcıları için aynı özelliği sunmaya başlayan Google, hazırlıklarının startını verdi. Önümüzdeki ilk güncellemede Google’ın web kullanıcılarına sonsuz kaydırma özelliğini sunması bekleniyor.

Öte yandan SEO uzmanları, Google’ın bu yeniliğini markaların ilk sayfada çıkma çabasını da sonlandıracağını düşünüyor. Yeni mücadeleye ilişkin de açıklamalarda bulunan SEO uzmanları, Google’ın yeniliği sonrası verilecek olan mücadelenin üst sıralarda çıkma mücadelesi olacağını belirtiyor.

Etiketler: google