ÖTV matrahı düzenlemesinden sonra bir müjde de Fibabanka’dan geldi! Taşıt almak isteyenlerin finansman adresi belli oldu! Faizler yüzde 1,73’e kadar düştü

Taşıt kredisi çekmek için fırsat kollayan vatandaşlara müjdeli haber Fibabanka’dan geldi. Taşıt kredisi faiz oranlarında indirime giden Fibabanka, güncel faiz oranlarını açıkladı.

ÖTV matrahı düzenlemesinden sonra bir müjde de Fibabanka’dan geldi! Taşıt almak isteyenlerin finansman adresi belli oldu! Faizler yüzde 1,73’e kadar düştü

Otomobil sektörünün krizleri olan ve her bir ay daha da yüksek fiyatlanmaları ortaya çıkaran tedarik zinciri sorunu ve çip problemine bir yenisi de kış aylarıyla birlikte eklendi. Enerjide ciddi krizler yaşamaya başlamış olan otomobil sektöründe araç fiyatları her geçen gün artmaya başlamışken, vatandaşlar taşıt kredisiz bir şekilde araç alamaz hale geldi. Bu nedenle indirim kampanyaları düzenleyen bankalar, arka arkaya taşıt kredilerinde faiz oranlarını düşürmeye başladı.

Taşıt kredilerinde yaşanan faiz indirimleri kampanyalarına bir yenisini ekleyen banka Fibabanka oldu. Bu ay itibariyle taşıt kredilerini indirime sokan Fibabanka hem birinci el hem de ikinci el taşıt kredileri için sağladığı finansman desteğinde kar paydasını düşürdü. Yeni ayda daha indirimli bir şekilde taşıt kredisi verecek olan Fibabanka, güncel faiz oranlarını ve taşıt kredisi çekme şartlarını kamuoyu ile paylaşmayı da ihmal etmedi.

FİBABANKA, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

ÖTV matrahı düzenlemesinden sonra bir müjde de Fibabanka’dan geldi! Taşıt almak isteyenlerin finansman adresi belli oldu! Faizler yüzde 1,73’e kadar düştü - Resim : 1

Keyifli sürüş deneyimi için her bütçeye uygun taşıt finansman destekleri sunan bankalardan biri olan Fibabanka, taşıt kredilerinde faiz oranlarını indirdi. Birinci el taşıt kredileri için sağladığı finansman desteğini yüzde 1,78 oranından faizle başlatan Fibabanka, ikinci el araçlar için sağladığı taşıt kredilerinin ise yüzde 1,73’ten başlayacağını duyurdu. Üstelik Fibabanka’nın taşıt kredisinde tek avantajı da bu olmadı.

Taşıt kredilerinde düşük faizin yanı sıra 48 aya kadar vade sunan Fibabanka, sıfır kilometre araçlar için maksimum 48 ay; ikinci el araçlar için ise maksimum 36 ay vade ile taşıt kredisi kullanılabileceğini bildirdi. Vade süresinin birinci el araçlarda nihai fatura; ikinci el araçlarda ise kasko değerine göre değiştiğini hatırlatan Fibabanka, mevzuat gereği değeri 400.000 TL ve altında olan taşıtlar için maksimum vadeyi 48 ay; değeri 400.001 TL ile 800.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için maksimum vadeyi 36 ay; değeri 800.001 TL ile 1.200.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için maksimum vadeyi 24 ay; değeri 1.200.001 TL ile 2.000.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için maksimum vadeyi ise 12 ay olarak belirledi.

FİBABANKA, TAŞIT KREDİSİNDE YÜZDE 70’E KADAR FİNANSMAN SAĞLIYOR

Taşıt kredilerinde sağladığı finansmanın bedelini aracın değerine göre belirleyen Fibabanka, yüzde 70’e varan finansman sağlamayı taahhüt etti. Buna göre nihai fatura değeri 400.000 TL ve altında olan taşıtlar için kredi tutarını maksimum 70 olarak belirleyen Fibabanka, değeri 400.001 TL ile 800.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için yüzde 50; değeri 800.001 TL ile 1.200.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için yüzde 30; değeri 1.200.001 TL ile 2.000.000 TL (dahil) arasında olan taşıtlar için ise yüzde 20 finansman sağlayacağını açıkladı.

Öte yandan Fibabanka, taşıt kredilerinde istediği belgeleri de duyurdu. Fibabanka’dan yapılan duyuruya göre taşıt kredisi çekmek isteyen vatandaşların; nüfus cüzdanı fotokopisi, bordrolu çalışanlar için son aya ait maaş bordrosu, firma ortakları için vergi levhası fotokopisi, son üç yıla ait onaylı bilanço ve gelir tablosu ile sıfır kilometre araç için proforma fatura ve ikinci el araç için ruhsat fotokopisini hazırda bulundurması gerektiği öğrenildi.