Otomobil almayan kalmayacak! Anadolubank, çok konuşulacak taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! 5 yaşa kadar tüm araçlar için kullanılabilir

Taşıt kredisi veren bankalar arasına yer alan Anadolubank, kasım ayında kullanılacak olan taşıt kredisi için güncel faiz oranlarını ve şartlarını kamuoyu ile paylaştı.

Otomobil almayan kalmayacak! Anadolubank, çok konuşulacak taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! 5 yaşa kadar tüm araçlar için kullanılabilir

Ocak ayından bu yana zam üstüne zam alan birinci el otomobil sektörünün tetiklediği ikinci el otomobil pahalılığı, vatandaşların bankaların yolunu tutmasını zorunlu hale getirdi. Bu kapsamda otomobil alırken, taşıt kredisi kullanmadan otomobil satın almakta zorlanmaya başlamış olan vatandaşlar, bankaların taşıt kredisi kampanyalarını daha yakından takip etmeye başladı. Öte yandan bir taşıt kredisi kampanyası da Anadolubank’tan geldi.

Pek çok kampanyası olan ve müşterilerinin avantajlı bir şekilde kredi kullanabilmesi için çalışmalarını sıklaştırmış bankalardan biri olan Anadolubank, bu kez araç alacak olan müşterileri için harekete geçti. Taşıt kredilerinde esnek geri ödeme planları ve uzun vadeler gibi avantajlar yaratmaya başlamış olan Anadolubank, güncel faiz oranlarından yararlanarak, taşıt kredisi çekmek isteyen müşterilerinin hazırlaması gereken belgeleri de açıkladı.

ANADOLUBANK, TAŞIT KREDİSİNDE GÜNCEL OLAN FAİZ ORANLARINI AÇIKLADI

Otomobil almayan kalmayacak! Anadolubank, çok konuşulacak taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! 5 yaşa kadar tüm araçlar için kullanılabilir - Resim : 1

Taşıt kredisinin güncel şartlarına ilişkin bir duyuru gerçekleştiren Anadolubank, birinci ve ikinci el olan araçlar için belirlediği şartları açıkladı. İkinci el araçlarda kasko değerini baz almak kaydıyla azami 5 yaşındaki araçlar için kredi kullanımı sağlayan Anadolubank, araç yaşı ile kredi vadesi toplamının 7 yılı geçmeyeceğini belirtti. Birinci el araçlarda nihai fatura bedelini baz alacağını bildiren Anadolubank, faiz oranlarını da açıkladı.

Araç değeri 400.000 TL’ye kadar olan taşıtlarda araç değerinin yüzde 70’ini finanse edebilen Anadolubank, araç değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan taşıtlarda araç değerinin yüzde 50’sini; araç değeri 800.000 TL ile 1.200.000 TL arasında olan taşıtlarda araç değerinin yüzde 30’unu; araç değeri 1.200.000 TL ile 2.000.000 TL arasında olan taşıtlarda ise araç değerinin yüzde 20’sinin kredi olarak kullanılabileceğinin altını çizdi. Öte yandan 48 aya kadar vade sunan Anadolubank, faiz oranını ise yüzde 3,21’den başladığını bildirdi.

ANADOLUBANK, TAŞIT KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELERİ AÇIKLADI

Dijital dönüşümü kapsamında hem mobil ve internet bankacılığı hem de SMS ve telefon bankacılığı üzerinden taşıt kredisi başvurularını kabul etmeye devam eden Anadolubank, her koşulda birtakım belgeler karşılığında kredi kullanımı sağlıyor. Anadolubank’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre ise, taşıt kredisi başvuruları için şu belgeler isteniyor:

  • Nüfus cüzdanı veya ehliyet,

  • Gelir belgesi/maaş bordrosu (Özel işyeri çalışanları için işyerine ait imza sirküleri),

  • Serbest meslek sahipleri ve işletme sahipleri için vergi levhası ve son 2 yıla ait onaylı bilanço, gelir tabloları, mizan, imza sirküleri, kuruluş ve en son ortaklık payını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi,

  • 0 km araçlarda, alınacak aracın proforma faturası,

  • İkinci El araçlarda, alınacak aracın ruhsat fotokopisi.