Otomobil almak için fırsat kollayanları ilgilendiriyor! TEB, güncel taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! Yüzde 2,7 faiz; 48 ay vade dönemi başladı!

Vatandaşların araç almak için sıklıkla başvuru yaptığı taşıt kredisi faiz oranlarını güncelleyen bankalar, kasım ayında sunacağı kredilerin faiz oranlarını açıklamaya başladı. O bankalar arasına bugün itibariyle TEB de eklendi.

Otomobil almak için fırsat kollayanları ilgilendiriyor! TEB, güncel taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! Yüzde 2,7 faiz; 48 ay vade dönemi başladı!

Pandemi döneminden bu yana fiyatları hızla artan sıfır otomobil piyasasının yaşadığı tedarik sıkıntısı fiyat artışındaki artış hızını adeta ikiye katlarken; sıfır otomobil sektöründeki bu artış kısa süre içerisinde ikinci el otomobil piyasasını esir aldı. Artık kredi çekmeden otomobil almanın hayalini bile kuramayan vatandaşlar, bankaların yolunu daha sık tutar hale geldi. Taşıt kredilerinin faiz oranlarını merak eden vatandaşlar için kasım ayında bankaların faiz oranları değişmeye başladı.

Otomobil piyasasındaki durgunluk özellikle galericileri vururken; ekim ayı itibariyle daha da yavaşlayan sıfır ve ikinci el otomobil pazarı için sektörden bankalara çağrılar arka arkaya gelmeye başladı. Sektörde alışverişin durma hızında olduğuna dikkat çeken sektör kaynakları, bankalara verdiği taşıt kredilerinde faiz indirimi çağrısı yaptı. Bu çağrıya uyan bankalardan biri olan Türk Ekonomi Bankası (TEB), taşıt kredisi faiz oranlarını kasım ayı itibariyle güncelledi.

TEB İKİ AYRI TAŞIT KREDİSİ SUNUYOR

Otomobil almak için fırsat kollayanları ilgilendiriyor! TEB, güncel taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! Yüzde 2,7 faiz; 48 ay vade dönemi başladı! - Resim : 1

İki ayrı taşıt kredisi paketi ile otomobil almak isteyen vatandaşlara hizmet veren TEB, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenmiş olan yasal tutarlar ve vadeler çerçevesinde hem sıfır hem de ikinci el otomobillere finansman destek sunuyor. Bu kapsamda sıfır otomobillerde araç bedelini nihai faturaya göre belirleyen TEB, ikinci el araç bedellerinde ise aracın kasko değerini baz alıyor. Taşıt kredisi başvurularını şubelerinden kabul eden TEB, kasım ayı itibariyle taşıt kredilerinde geçerli olacak olan faiz oranlarını da açıklamış bulunuyor.

TEB’TE TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜZDE 2,7’YE KADAR DÜŞTÜ

Taşıt kredisi faiz oranlarında güncellemeye giden TEB, taşıt kredisinin faizlerinin tutara ve kullanılacak olan vade süresine göre değişiklik gösterebileceğini açıkladı. Bu bağlamda krediden yararlanacak olan kişinin kredi notunu da dikkate alan TEB, ortalama bir hesapla taşıt kredisinde faiz oranlarının yüzde 2,7’den 3,2’ye kadar değişebileceğini; vade süresinin ise 3 aydan 48 aya kadar değişiklik gösterebileceğini duyurdu.

Etiketler: teb, taşıt kredisi