Ömer Abdullah Ayhan kimdir?

Ömer Abdullah Ayhan kimdir? Aslen nerelidir? Hayatı merak edilmektedir. Ömer Abdullah Ayhan Sakarya'nın tanınmış simalarından biridir. Babası eski bakan Cevat Ayhan’dır. Ömer Abdullah Ayhan kimdir detayları içeriğimizde verilmiştir.

Ömer Abdullah Ayhan kimdir?

Ömer Abdullah Ayhan kimdir? Ömer Abdullah Ayhan aslen nerelidir? sorularının yanıtları merak edilmektedir. Sakarya'nın sevilen simalarından Ömer Abdullah Ayhan, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cevat Ayhan’ın oğludur. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı da olan Ömer Abdullah Ayhan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 12.38 oy oranına ulaşmıştır. İşte Ömer Abdullah Ayhan kimdir? Hayatı ve detayları... 

Ömer Abdullah Ayhan kimdir? Hayatı

Ömer Abdullah Ayhan kimdir? Hayatı
Ömer Abdullah Ayhan aslen Sakaryalıdır.

Ömer Abdullah Ayhan 1979 Ankara doğumludur. Ayhan aslen Sakarya, Akyazı, Çıldırlar köyündendir.

Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cevat Ayhan’ın oğludur. Babasının milletvekilliği ve bakanlık görevleri sebebiyle ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamıştır.

2002 yılında Sakarya Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü başarıyla tamamladı.

Üniversite ve dil eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında babası Cevat Ayhan'ın tavsiyesiyle bilişim ve mühendislik alanında hizmet veren Ayhan Bilgisayar Elektronik Mühendislik isminde ilk şirketini, 2022 yılında ise yurt dışında iş geliştirmek üzere lojistik ve bilişim alanında hizmet veren ikinci şirketini kurdu.

Ömer Abdullah Ayhan kimdir? - Resim : 2
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan

Sürdürmekte olduğu ticari faaliyetinin yanı sıra 2010-2019 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Bilişim Teknolojileri alanında sosyal sorumluluk bilinciyle misafir öğretim görevlisi olarak bulundu.

Ayrıca gençlere yönelik çalışmalarda Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği'nde (AGD) sivil toplum kuruluşu çalışmalarına öncülük etti.

İş hayatını sürdürdüğü bilişim sektörünün çatı kuruluşu olan Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu’nda (TÜBİFED) 2021 yılından beri Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

Ömer Abdullah Ayhan kimdir
Ömer Abdullah Ayhan

2007 yılından itibaren aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. Saadet Partisi Sakarya İl Yönetimi, Genel İdare Kurulu (GİK) görevleri sonrasında 2023 yılında Planlama ve Koordinasyondan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Son olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Ayhan, yüzde 12.38 oy oranıyla seçimi dördüncü sırada tamamladı. 

İleri seviyede İngilizce bilen Ömer Abdullah Ayhan, 2004 yılında Sakarya’nın tanınmış ve sevilen isimlerinden Eczacı Muhammet Çorbacıoğlu’nun kızı Nilüfer Hanımla evlenmiştir.

Ayhan, Mehmet Fatih ve Yavuz Selim isimlerinde iki çocuk babasıdır.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ömer Abdullah Ayhan (@omerabdullahayhan)'in paylaştığı bir gönderi