Olası İstanbul depremi için acil durum senaryosu hazırlandı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 42 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken gözler İstanbul'a döndü.

Olası İstanbul depremi için acil durum senaryosu hazırlandı!

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından uzmanlar olası İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Uzmanlar Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından gözlerini İstanbul'a çevirirken İstanbul'da çok büyük bir depremin beklendiğine işaret etmişlerdi. Yapılan açıklamaların ardından İstanbul'da olası bir deprem durumu için senaryolar hazırlandı. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 42 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken gözler İstanbul'a döndü. Büyük İstanbul depreminin yaşanması beklenirken milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul'da binalar için hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Yapılan tespitlerin ardından şimdi de olası deprem için senaryolar hazırlandı. 

DEPREM İÇİN HAZIRLIK BAŞLADI!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan olası deprem senaryosunda Atatürk Havalimanı'nın sahra hastanesine dönüştürülmesi ve yaralılara müdahale edilmesi ile hava ambulanslarının hızlı şekilde görevlendirilmesini içeren afet müdahale senaryosu hazırlandı. 

Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar söz konusu açıklamasında "Olası İstanbul depreminde en az 100 bin yaralının olacağı belirtiliyor. Biz de uzmanlarımızla buna yönelik bir afet müdahale senaryosu hazırladık. Bu çalışmada, İstanbul'da yaşanabilecek büyük depremde hızlı bir şekilde uygun ekiplerle ve altyapısı sağlam terminal binalarıyla ilk 6 saatte yaralılara nasıl müdahale edilebileceğinin önemine dikkati çektik" dedi.

İLK 6 SAATTE YARALILARA MÜDAHALE EDİLEBİLECEK!

Olası İstanbul depremi için acil durum senaryosu hazırlandı! - Resim : 1

Olası depremin ilk 6 saatinde yaralılara hızla müdahale edilebileceğinden bahseden Uzar açıklamasının devamında "Avrupa yakasında depremden en çok etkilenmesi beklenen bölgeleri dikkate aldığımızda kurulacak sahra hastaneleri yeterli olmayabilir. Bu duruma karşı hastaneye dönüştürülmesi öngörülen birinci öncelikli alan Atatürk Havalimanı. Havalimanı ve terminal binalarının sahra hastanesi haline getirilmesi, seyyar-mobilize tıbbi cihazların buraya yerleştirilmesi, yaralılarımıza ilk ve acil müdahalenin burada yapılmasını ve ardından da oluşturulacak hava koridoruyla uygun illere uçaklarla nakledilmelerini planladık. Böylece olası bir depremde ilk 6 saatte yaralılara hızlıca müdahale mümkün olabilir." ifadelerine yer verdi. 

Etiketler: deprem