Öğrencilerin beklediği müjde az önce geldi Bayram öncesi 1000 TL hesaplarına harçlık yatacak Açıklama geldi

Bayram harçlığı olarak öğrencilerin hesabına 1000 TL yatırılacak. Resmi açıklama az önce geldi. Peki bayram harçlığı kimlere verilecek? Başvuru şartları neler? Ne zaman yatırılacak?

Öğrencilerin beklediği müjde az önce geldi Bayram öncesi 1000 TL hesaplarına harçlık yatacak Açıklama geldi

 Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte başvuru detayları merak konusu oldu. Bayram öncesinde üniversite öğrencilerine verilmesi beklenen harçlığın AK Parti seçim beyannamesinde yer alıp almadığı araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinde üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olarak cep telefonu satın alımlarında ve bilgisayar satın alımlarında vergi muafiyeti ağlanacağını duyurdu. Seçim beyannamesi ile birlikte bayram harçlığına dair beklentiler de artış gösterdi.

Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öğrencilere verilmesi beklenen bayram harçlığı için detayların Kurban Bayramı öncesinde paylaşılması bekleniyor. Bayram harçlığının kesinleşmesi halinde üniversite öğrencilerine 1000 TL ödeme yatırılacak.

BAYRAM HARÇLIĞI AÇIKLAMASI

Öğrencilerin beklediği müjde az önce geldi Bayram öncesi 1000 TL hesaplarına harçlık yatacak Açıklama geldi - Resim : 1

Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kalmasıyla birlikte araştırma konusu olan bayram harçlığı gündemde yer alıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından daha öncesinde bayram harçlığı başvurusuna dair bir açıklama geldi.

Öğrencilerin dikkatini çeken açıklama ile birlikte detaylar paylaşıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamalar ile birlikte bayram harçlığına dair söz konusu olan iddiaların gerçekliği yansıtmadığı belirtildi. İçişleri Bakanlığının açıklamaları ise şu şekilde;

"Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır. Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir."