Öğrencilere 10 bin TL karşılıksız burs fırsatı! Üniversiteler kayıt yapan öğrencilere burs programlarını açıkladı

Öğrenim hayatına devam eden öğrencilere burs müjdesi! Bu şartları taşıyan öğrencilere 9 ay boyunca ayda 10 bin TL karşılıksız burs verilecek! Üniversite öğrencileri için burs başvuruları başladı…

Öğrencilere 10 bin TL karşılıksız burs fırsatı! Üniversiteler kayıt yapan öğrencilere burs programlarını açıkladı

Türkiye’de öğrenim hayatına devam eden öğrenciler için pek çok karşılıksız burs ödemesi gündeme geliyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) başta olmak üzere pek çok kurumdan yapılan burs ödemeleri, ülkemizdeki yaklaşık 7.6 milyon öğrenciyi ilgilendiriyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamadan önce burs kampanyalarını araştıran öğrencilere 10 bin TL’ye kadar nakit desteği gündeme geldi. Pek çok kurum ve kuruluş, 9 veya 12 ay boyunca öğrencilere burs ödemesi yapmasıyla dikkat çekiyor.

7.6 Milyon Öğrenciyi Yakından İlgilendiriyor

Öğrencilere 10 bin TL karşılıksız burs fırsatı! Üniversiteler kayıt yapan öğrencilere burs programlarını açıkladı - Resim : 1

Yeni eğitim öğretim dönemini heyecanla bekleyen öğrencilere sevindiren haberler geldi. Pek çok kurum ve dernek öğrencilere aylık 2.500 TL burs ödemesi yapacağını duyurdu. Gençler farklı kurumlardan alacakları burslar ile öğrenim hayatlarında ekonomik sorunlarla karşılaşmıyor. Bur ödeme tutarları 500 TL’den başlarken üniversite öğrencilerine burs programları gündeme geldi. 27 Temmuz’da başlayacak YKS tercih sürecinde öğrenciler bir yandan da burs olanaklarını araştırıyor.

Devlet ve Vakıf Üniversitelerinin Burs Duyuruları

YKS sonuçlarına göre derece yapan öğrencilere pek çok üniversiteden burs verileceği duyuruldu. Başarılı öğrencilere aylık 10 bin TL’ye varan burslar dışında yemek ve yurt desteği, bilgisayar ve diğer eğitim ekipmanları gibi çeşitli olanaklar tanınıyor. Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden Bahçeşehir Üniversitesi YKS’de ilk 100’e giren öğrencilere 9 ay boyunca ayda 3 bin TL burs ve Washington D.C kampüsünde 1 akademik yıl hazırlık okuma imkanı sunuyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi YKS’de ilk 5000’de olup kayıt yaptıran öğrencilerine aylık 2 bin 500 TL burs vereceğini duyurdu. Üniversite ayrıca 5000 ile 10000 arasında sıralanan öğrencilerine ise ayda bin 500 TL burs verecek. Boğaziçi Üniversitesi, ilk 100’e giren öğrencilere 9 ay süreyle aylık 2 bin 500 TL nakit ödeme, yurt, spor salonu ve yüzme havuzu ücretsiz üyeliği gibi avantajlar sunuyor.

Etiketler: öğrenci bursu