Burslara zam geldi! 3 bin TL ile 19 bin tl arası ödeme yapılacak! KYK bursuna zam geldi mi?

Yarın açıklanacak enflasyon farkıyla memur ve emekli zam oranları belli olacakken bir müjdeli haberde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından geldi. Bakanlık burslardaki artış ile ilgili açıklama yaptı. Peki hangi öğrencilerin burslarına zam geldi? KYK bursuna zam geldi mi? Detaylar haberimizde…

Burslara zam geldi! 3 bin TL ile 19 bin tl arası ödeme yapılacak! KYK bursuna zam geldi mi?

Çeşitli ödemelerde yaşanan artışlar ile ilgili farklı bakanlıklar kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyorlar.

Memurların ve emeklilerin son günlerde en çok merak ettiği konular arasında maş zamları ilk sırada yer alıyor. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın maaş zammı önceki haftalarda açıklanmıştı. Yüzde 34 oranında artış ile asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükselirken, bakanlıklardan gelecek açıklamalar da yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da burslardaki artış ile ilgili önceki günlerde bilgi verdi.

Burslara Zam Geldi

Kurban Bayramı öncesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, öğrencilere yapılan burs ödemelerine ilişkin aylık üst limitler artırıldı. Söz konusu artış neticesinde, önlisans veya lisans öğrencisine verilen burs miktarı 2.180 TL’den 3000 TL’ye yükseltildi. Yüksek lisans öğrencisine verilen burs miktarı 7.275 TL’den, 10 bin TL’ye yükselirken, doktora öğrencisine verilen burs miktarı da 9920 TL’den 14 bin TL’ye çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 13.230 TL’den 19 bin TL’ye çıktı.

Burslara zam geldi! 3 bin TL ile 19 bin tl arası ödeme yapılacak! KYK bursuna zam geldi mi? - Resim : 1

KYK Bursuna Zam Gelecek Mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın burs ödemelerindeki artışı duyurmasının ardından, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine ilettiği KYK burs ve kredilerine zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapılmadı. Yılda bir defa zam yapıldığı için yıl sonunda artışa gidilmesi bekleniyor.

KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?

Temmuz ayının ilk günlerinde KYK burslarının ve kredilerinin ne zaman yatacağı da merak ediliyor. TC kimlik numarasının son rakamına göre KYK burs ve kredi ödeme takvimi şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u