O uygulamalarda artık ücretli döneme giriş yapacak! Milyarlarca kişinin kullandığı uygulamalarda yeni dönem başlıyor

Sahte hesapların önüne geçmek için artık tarifeli döneme başlayacak sosyal medya platformlarında ücretli mavi tik dönemi başlıyor. Instagram ve Facebook mavi tik ücretleri ne kadar olacak?

O uygulamalarda artık ücretli döneme giriş yapacak! Milyarlarca kişinin kullandığı uygulamalarda yeni dönem başlıyor

O uygulamalarda artık ücretli döneme giriş yapacak! Milyarlarca kişinin kullandığı uygulamalarda yeni dönem başlıyor - Dünyada en fazla kullanıcıya sahip Facebook ve sahibi Mark Zuckerberg'in yıllar evvel sahip olduğu dijital ortamda milyarlarca kişinin kullanımına sunduğu platformları tek çatı altında topladığı Meta'nın bünyesinde yer alan sonradan satın aldığı Instagram'da yeni dönem başlıyor.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından direkt başlattığı ücretli mavi tik rozetinden Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları da artık belirli miktarda ödeme yaparak hayal ettiği profil görüntüsüne sahip olabilecek.

Gün içerisinde sosyal medya platformlarında vakit geçiren, gelişmeleri anbean takip eden, ilgi gösteren kullanıcıların gözüne çarpan ve her zaman merak ettiği mavi tik ayrılacağında yelpaze genişledi.

MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Sahte hesapların önüne geçmek istediğini belirten Instagram, Twitter ve Facebook gibi sahte olmayan geniş kitlelere hitap eden doğrulanmış hesap rozetleri kullanıyor.

Hesaplarda göze çarpan mavi tik, Instagram tarafından doğrulanmış hayranlarına doğrudan hesap sahibi veya yönlendirme izni verdiği kişilerce belirli çerçeve dahilinde hareket yönelimine sahip olma ayrıcalığında yeni dönem başlayacak.

Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları mavi tik sahibi olmak için öncelikle belirlenmiş gerçek takipçi sayısına, ilgi alanlarında geniş kitlelere hitap eden eser ve hizmetleri yerine gerçekleştirmiş olması gibi birden fazla özelliğe dikkat ederek platform tarafından doğrulanmış mavi tik veriliyordu. Artık yeni dönemde belirli ücret ödenerek de sahip olunacak.

INSTAGRAM VE FACEBOOK MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Avusturalya ve Yeni Zelanda'da bu hafta kullanıma açılacak abonelik sisteminde fiyatlar belirlendi. Web için aylık 11,99 dolar, iPhone kullanıcıları için 14,99 dolar fiyat belirlendiği açıklandı.

Sistemin istenilen verimi sağlaması durumunda önümüzdeki dönemde diğer ülkelerde de hizmete açılacağı belirtildi.

Abonelik sistemiyle birlikte sağlanan mavi rozet sayesinde daha fazla kişiye ulaşılabilirlik artacak. Taklitçi hesaplara karşı koruma sağlanarak müşteri hizmetlerine kolay erişim sağlanılacak.

Instagram ve Facebook'ta Hikayeler ve Reels Videoları için özel etiketlerde verilecek.

Etiketler: instagram, facebook, mavi tik