O Sebzenin Faydalarına İnanamayacaksınız! Düşük Kalorisi ile Sağlıklı Kilo Vermeyi Destekliyor

Tüketildiğinde bir lezzet bombası olan salatalar en çok sebze salatasına yakışır. Farklı yiyeceklerle de kombinlenebilen hem yazın hem kışın vazgeçilmez bir besin olan salatalık, içerisinde şaşırtıcı derecede faydalı besin değerleri barındırır. Salatalığın bilinmeyen özellikleri detayları ile haberimizde…

O Sebzenin Faydalarına İnanamayacaksınız! Düşük Kalorisi ile Sağlıklı Kilo Vermeyi Destekliyor

Yetişkin bir bireyin vücudundaki su oranı yaklaşık olarak %70'tir. Hücrelerin yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için gün içerisinde vücudun en az 2 litre su ihtiyacı bulunur. Her ne kadar su içmek bazı kişiler için oldukça zor olsa da salatalığın içerisinde bulunan su oranı bu ihtiyacı karşılamaya yetecektir. Salatalıkta yaklaşık %90 su bulunur. Lezzetli olan bu sebze vücudun eksik kaldığı noktada su ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Sindirimi Kolaylaştırır, Hazmı Kuvvetlendirir!

Tüketilen besinler vücudun metabolik faaliyetlerini doğrudan etkiler. Özellikle daha çok katı besin öğeleri, karbonhidratlar vücudu ağırlaştırır ve sindirim problemlerine neden olabilir. Yiyeceklerin daha rahat parçalanabilmesi ve sindirilebilmesi için salatalık birebir besin öğesidir. İçerisinde bol oranda lif barındırır. Bu vücuda alınan proteinin parçalanabilmesini dengeler. Et ve balık ürünleri gibi bol miktarda B12 içeren gıdaların daha rahat parçalanarak sindirilmesini destekler.

Diyetlerin Vazgeçilmez Besinidir!

O Sebzenin Faydalarına İnanamayacaksınız! Düşük Kalorisi ile Sağlıklı Kilo Vermeyi Destekliyor - Resim : 1

Her şeyin ötesinde salatalık diyetlerin vazgeçilmez ürünüdür. İçerisinde yüksek besin öğesi taşıyan bir sebze olan salatalığın kalorisi oldukça düşüktür. Doyurucu bir özelliği de bulunur. Sağlıksız atıştırmalıklar yerine gün içinde tüketilecek salatalık doygunluk hissi verirken kilo almayı da engeller.

Cilde Eski Canlılığını Kazandırır!

Yaş ilerledikçe cilt değişime uğramaya başlar. Kırışıklıklar, yaşlılık belirtileri, dönemsel olarak vücutta görülebilen şişlik ya da kızarıklıklar oluşabilir. Salatalığın içerisinde bol miktarda potasyum ve magnezyum bulunur. Bu da cildin kaybettiği canlılığı geri kazanmasını sağlar. İçerdiği yüksek bileşenler antienflamatuar nitelik katar. Sabahları kalkıldığında göz altlarında oluşan şişlikler bir dilim salatalık ile giderilebilir. Özellikle yüz bölgesinde oluşan ağrıları hafifletici etkiye sahip olan salatalık güneş yanığına da iyi gelir.

Etiketler: sağlık