O bölgede deprem her an olabilir! Eviniz orada mı hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem çevre 10 ilde etkisini gösterirken 11 il enkaza döndü. Yıkılan binlerce binanın altında kalan insanlar hayatını kaybederken depremin ilerleyen günlerinde de enkaz kaldırma çalışmaları hala devam ediyor.

O bölgede deprem her an olabilir! Eviniz orada mı hemen bakın!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem Türkiye'de derin bir yaranın açılmasına neden olurken depremde enkaz altında kalan vatandaşlar hayatını kaybetti. 42 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybederken deprem dünya gündemine oturdu. 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem çevre 10 ilde etkisini gösterirken 11 il enkaza döndü. Yıkılan binlerce binanın altında kalan insanlar hayatını kaybederken depremin ilerleyen günlerinde de enkaz kaldırma çalışmaları hala devam ediyor. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları hala devam ederken aynı zamanda binaların hasar tespit çalışmaları da yapılmaya devam ediyor. 

O bölgede deprem her an olabilir! Eviniz orada mı hemen bakın! - Resim : 1

FAY HATTI GEÇİYOR!

Yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye'de milyonlarca kişinin araştırma konusu deprem oldu. Dünya gündemine oturan Türkiye'de yaşanan depremin ardından pek çok kişi evinin yakınında fay hattı olup olmadığını ve yaşadığı ilin deprem bölgesi olup olmadığını araştırmaya başladı. Uzmanlar konuyla ilgili açıklamalarını sık sık yapmaya devam ederken dikkat çekici bir açıklama geldi. 

Uzman isimlerden birisi olan Jeoloji Yüksek Mühendisi Danişment Hüseyin Şahin'in yaptığı açıklama dikkat çekti. 'Her an deprem meydana gelebilir' diyerek duyurduğu bölgeler merak konusu olurken Şahin Tokat'ın Niksar, Erbaa ve Reşadiye ilçelerine dikkat çekti. 

O BÖLGE İÇİN UYARI YAPTI!

Şahin açıklamasında dünyanın en büyük fay hatlarından birisi olarak duyurduğu bölge için "Bu fayın üretebileceği maksimum deprem büyüklüğü 8,2’dir. Kuzey Anadolu faylanma biçimi bakımından en tehlikeli faylar sınıfında yer alan, ciddiye alınması gereken önemli bir fay sistemidir. Kaliforniya fayıyla beraber dünyanın en büyük fay hatlarından bir tanesidir. Yaklaşık 15 milyon yıl yaşında olan bu fay 15 milyon yıldır deprem üretebilme kapasitesine sahip önemli bir fay sistemidir” dedi. 

O bölgede deprem her an olabilir! Eviniz orada mı hemen bakın! - Resim : 2

Niksar, Erbaa ve Reşadiye ilçelerinin bu bölgede olduğundan bahseden Şahin açıklamasında “Bu bölge depremin her an olabileceği bir bölgedir. Gerek eski depremler gerekse aletsel dönemdeki depremlere baktığımızda ortaya şu sonuç çıkmaktadır. Kelkit Havzası deprem üreten bir mekanizmadır. Bununla barışık şekilde yaşamak zorundayız. Gerekli tedbirleri aldığımızda depremden de korkmamış oluruz. Deprem bir gerçeklik ise bu gerçekliğe göre imalat yapmamız ve yaşamamız ve tedbirlerimizi ona göre almamız gerekiyor” diye konuştu.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde bilgi uzman isme ait olup haber sitemizle herhangi bir ilgisi yoktur.

Etiketler: deprem