Nothing’in Beklenen Akıllı Telefonu Phone (1) Sonunda Tanıtıldı! Neler Sunuluyor?

Carl Pei’nin yeni markası olan Nothing, sonunda beklenen ilk telefon modelini tanıtıma çıkardı. Özellikle fiyat – performansı ile dikkat çeken Nothing Phone (1), eşsiz tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Nothing’in Beklenen Akıllı Telefonu Phone (1) Sonunda Tanıtıldı! Neler Sunuluyor?

OnePlus’ın kurucu ortaklarından Carl Pei, 2020 yılının sonlarında yaptığı açıklamada “Nothing” isimli şirketini kurarak yeni projelere adım atacağının sinyallerini vermişti. Nothing şirketi, geçtiğimiz yıl şeffaf tasarımı ile dikkatleri çekmeyi başaran Nothing Ear (1) isimli kulaklığını tanıtarak mobil dünyasına ilk adımlarını atmıştı. Uzun bir süredir ilk akıllı telefon modelini tanıtması beklenen Noyhing, beklenen tanıtımı sonunda yaptı. Aylardır devam eden bekleme döneminin ardından Nothing, ilk telefonu olan Nothing Phone (1) modelini tanıttı. Fiyat performansı fazlasıyla dikkat çeken bu ürün, yine tasarımıyla da dikkatleri çekmeyi başardı.

Glyph Sistemi ve Ekstra Koruma Özelliği

Nothing Phone (1) en temel anlamda, ilk incelemede iPhone 12-13 cihazını anımsatıyor. Ancak cihaz her ne kadar iPhone benzeri bir yapıya sahip gibi görünse de cihazın şeffaf tasarımı ve özel aydınlatma/bildirim sistemi (Glyph) dikkat çekiyor. Son yılların belki de en sıra dışı tasarımına sahip olan Phone (1), iki tarafında da cam kullanarak, kullanıcıya “yüksek kalite” hissi veriyor. Phone (1), IP53 sertifikası ile su ve toz sıçramalarına karşı da koruma sağlıyor. Telefonun arkasında bulunan aydınlatma sistemi Glyph ise bildirim, zil tonu ve şarj ölçer gibi fonksiyonlarla özelleştirilebiliyor.

Ekran Özellikleri

Nothing’in Beklenen Akıllı Telefonu Phone (1) Sonunda Tanıtıldı! Neler Sunuluyor? - Resim : 1

Nothing’in ilk akıllı telefonu Phone (1) 2400 x 1080 çözünürlüğe sahip ve cihaz 120 Hz 10-bit OLED ekran ile kullanıcılara sunuluyor. Standart olarak 500nit parlaklık düzeyine çıkabilen model, dış ortamlarda ise bu seviyeyi 1200nite kadar yükseltebiliyor. Tamamıyla simetrik bir çerçeveye sahip olan Phone (1), biyometrik giriş için de akran altında parmak izi sensörü sunuyor. Ayrıca telefon, maske takarken de çalışan bir yüz tanıma sistemi de sunuyor.

Nothing Phone (1) Fiyat Listesi

Nothing Phone (1), Qualcomm’un özel geliştirdiği Snapdragon 778G+ işlemcisi ile sunuluyor ve cihaz 8/128 GB RAM ve 128/256 GB UFS 3.1 depolama seçenekleri sunuyor. Android 12 tabanlı Nothing OS ile pazara giren model, 3 yıl boyunca da Android güncellemelerini alacak. Öte yandan yapılan açıklamaya göre her iki ayda bir model güvenlik güncellemelerini de alacak. Model ayrıca arkada 50MP geniş, 50 MP ultra geniş kameralar ve önde 16 MP Sony IMX 471 kamera sunuyor. Cihazın fiyatları ise şöyle:

  • 8 GB RAM / 128 GB depolama 469 Euro
  • 8 GB RAM / 256 GB depolama 499 Euro
  • 12 GB RAM / 256 GB depolama 549 Euro
Etiketler: teknoloji, telefon