Netflix’te ikinci zam şoku! Abonelik ücretleri yüzde 56 arttı..

Netflix, Türkiye’deki abonelik ücretlerine yaptığı ikinci zamla kullanıcılarını şaşırttı. Ocak ayında yüzde 40 oranında zam yapan platform, bu kez de en düşük paket fiyatını yüzde 56.25 artırarak 99,99 TL’ye çıkardı. Şifre paylaşımına da sınırlama getiren Netflix, abone sayısını korumayı hedefliyor. Netflix Türkiye’nin güncel fiyat listesi ve sıkça sorulan sorular haber metninde yer alıyor. İşte detaylar...

Netflix’te ikinci zam şoku! Abonelik ücretleri yüzde 56 arttı..

Netflix, Türkiye’deki abonelik ücretlerine yaptığı ikinci zamla kullanıcılarını şaşırttı. Ocak ayında yüzde 40 oranında zam yapan platform, bu kez de en düşük paket fiyatını yüzde 56.25 artırarak 99,99 TL’ye çıkardı. Şifre paylaşımına da sınırlama getiren Netflix, abone sayısını korumayı hedefliyor.

Netflix’te zam sonrası yeni fiyatlar

Netflix, Türkiye’deki abonelik ücretlerine yaptığı ikinci zamla kullanıcılarını şaşırttı. Ocak ayında yüzde 40 oranında zam yapan platform, bu kez de en düşük paket fiyatını yüzde 56.25 artırarak 99,99 TL’ye çıkardı. Böylece Temel Plan paketi, yeni zam ile birlikte 63,99 TL’den aylık 99,99 TL’ye yükselmiş oldu.

Aynı anda en fazla iki ekrandan içerik izlenmesine imkan veren Standart Plan’ın ücreti ise 97,99 TL’den 149,99 TL’ye yükseldi. Son olarak en kapsamlı paket diyebileceğimiz ve aynı anda 4 ekrandan içerik izlenmesine izin veren Özel Plan’ın fiyatı 130,99 TL‘den 199,99 TL’ye çıkarıldı.

Şirketin web sitesinde yapılan açıklamada, “Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olacak, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır. Mevcut üyelerimiz plan değişikliği yapmamışlarsa üyelik ücretleri değişmeden 30 gün önce bir e posta göndererek bilgilendirme yapacağız.” denildi.

Netflix’te şifre paylaşımına sınırlama

Netflix, abonelik ücretlerine zam yapmasının yanı sıra şifre paylaşımına da sınırlama getirdi. Platform, birçok ülkede uygulamaya koyduğu şifre paylaşımının kısıtlanması uygulamasını Türkiye dahil tüm ülkelerde uygulamaya başlatacağını açıkladı.

Bu uygulamaya göre Netflix üyeleri sadece aynı hanede yaşadığı kişilerle birlikte hesabını kullanabilecekler. Diğer kişiler, ya kendilerine ayrı bir Netflix üyeliği oluşturacak veya ekstra ücret karşılığında, aynı hesaba bağlı ek bir profil açacaklar.

Sistem, Netflix hesabında oturum açan ana cihazı “birincil cihaz” olarak nitelendirmektedir. Kullanıcının IP adresini ve hesap etkinliğini tarayarak, aynı hesaba başka bir konumdan giriş yapıldığı takdirde, cihazı yasaklamaktadır.

Şifre paylaşımına karşı alınan bu önlemle Netflix, abone sayısını korumayı ve gelirini arttırmayı hedefliyor.

Netflix Türkiye Fiyat Listesi

Netflix Türkiye’nin güncel fiyat listesi şu şekildedir:

Temel Plan: Aylık 99,99 TL
Standart Plan: Aylık 149,99 TL
Özel Plan: Aylık 199,99 TL

Netflix Türkiye’de ne zaman başladı?

Netflix Türkiye, 2016 yılında Türkiye pazarına giriş yaptı.
Netflix Türkiye’de kaç abonesi var? Netflix Türkiye’nin abone sayısı hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre Netflix Türkiye’nin yaklaşık 3,5 milyon abonesi olduğu tahmin edilmektedir.

Netflix Türkiye’de hangi dillerde içerik sunuyor?

Netflix Türkiye, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Farsça, Hintçe ve diğer birçok dilde içerik sunmaktadır.