NASA'dan Korkutan Açıklama! Uzay Görevine Gönderdiği Uydusundan Haber Alınamıyor!

NASA’dan korkutan bir açıklama geldi! Ay görevi için uzaya yeni gönderdiği CAPSTONE uydusundan haber alınamadığı aktarıldı! Akıllara ise o malum soru geldi! İşte detaylar…

NASA'dan Korkutan Açıklama! Uzay Görevine Gönderdiği Uydusundan Haber Alınamıyor!

İnsanlığın Ay’a yolculuğu konusunda kritik bir öneme sahip olduğu aktarılan CAPSTONE uydusundan haber alınamadığına dair açıklamaların gelmesinin ardından bu haber büyük yankı uyandırdı. İnsanların yeniden Ay’a inişi için önemli bir görev üstlenen uydunun yaşadığı iletişim sorunları dikkat çekiyor. NASA yetkilileri ise yeniden iletişim kurulması için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

İnsanlığın Ay Yolculuğu İçin Kritik Öneme Sahipti!

NASA'dan Korkutan Açıklama! Uzay Görevine Gönderdiği Uydusundan Haber Alınamıyor! - Resim : 1

NASA Sözcüsü Sarah Frazier, geçtiğimiz günlerde Dünya yörüngesinden başarılı bir şekilde ayrılan ve sadece mikrodalga fırın büyüklüğündeki bir uydu olan CAPSTONE ile iletişimin koptuğunu açıkladı. İletişim sorunlarının yaşandığı uydudaki bu sorunun çözümü için çalışmalara devam edildiği aktarıldı. Uydunun doğru yörüngeye ulaşması için yeterli miktarda yakıtının da olduğuna işaret etti.

İnsanlığın Ay’a seyahati hakkında veri toplayacak olan uydu, 25 kg ağırlığı ile dikkat çekiyor. CAPSTONE ile bağlantının ne zaman koptuğu ise tam olarak bilinmiyor. İletişim sorununun CAPSTONE’un Dünya yörüngesinden çıktından sonra yaşanmaya başladığı aktarıldı. 28 Haziran’da fırlatılan roket, kısa süre önce Dünya yörüngesinden çıkarak görev alanına doğru ilerleme kaydetmişti. Yetkililerden gelen açıklamalar ise iletişim sorununu doğrular nitelikte.  

6 Ay Boyunca Yörüngede Kalacak!

Dünya yörüngesinden çıkmayı başaran CAPSTONE uydusu ile kısa süreli bir iletişim sorununun yaşanmasının ardından durumun düzelmesi beklendiği aktarıldı. Öte yandan uzay görevine ilişkin detaylara bakıldığında 13 Kasım’da uydunun Ay’a varması bekleniyor. Veri toplamak için en az 6 ay boyunca Ay’ın yörüngesinde kalacak. 28 Haziran’da Yeni Zelanda’nın Mahia Yarımadası’ndaki Roket Laboratuvarı Fırlatma Kompleksi 1’den fırlatılmıştı.

CAPSTONE uydusunu önemli kılan ise uydunun toplayacağı verilerdi. CubeSat kategorisinde yer alan uydu, NASA’ya gönderilecek bu bilgilerin insanlığın yeniden Ay’a iniş için gerekli ön bilgileri sağlaması hedefleniyor. İnsanlığın uzay seyahatine ilişkin önemli veriler sağlaması beklenirken uyduda iletişim kopukluklarının yaşanması ise akıllarda farklı soru işaretlerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Etiketler: nasa, ay uydusu