NASA uzay aracına veda ederken bir gözlem evinden yeni keşif haberi geldi! Dünyaya yakın kara delik duyuruldu!

Sayısız bilinmeze sahip olduğu varsayılan uzay dünyasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Gökbilimciler, yeni keşiflerini bilim dünyası ile paylaştı. İşte gökbilimcilerin yeni keşfi…

NASA uzay aracına veda ederken bir gözlem evinden yeni keşif haberi geldi! Dünyaya yakın kara delik duyuruldu!

Uzay araştırmaları alanında faaliyet gösteren gökbilimciler hem diğer bilim insanları hem de bu konuya ilgi duyan diğer vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken son dönemlerde gezegenimizden başka bir gezegende hayat olup olmadığı, var ise de oraya gitmenin nasıl mümkün kılınacağı gibi konular gündemde yer almaya başladı. Gökbilimciler ve diğer araştırmacılar konuya ilişkin çalışmalarını sürdürürlerken yeni bir gelişme daha yaşandı.

Bilim dünyası adına büyük çalışmalara imza atan gökbilimciler, yapmış oldukları son araştırmanın sonuçları ile herkesi heyecanlandırdı. Sırları halen çözülmeye çalışılan kara deliklere ilişkin yeni bir keşif gerçekleştiren gökbilimciler, ayrıntıları paylaştı.

NASA’DAN UZAY ARACINA VEDA HAZIRLIĞI!

NASA uzay aracına veda ederken bir gözlem evinden yeni keşif haberi geldi! Dünyaya yakın kara delik duyuruldu! - Resim : 1

2018 yılının sonlarına doğru Mars gezegenine “InSight” ismini vermiş olduğu uzay aracını başarılı bir şekilde indiren NASA, yeni kararı ile gündeme geldi. Mars’ta yer alan sismik faaliyetleri tespit etmek amacı ile sismometresini etkin bir şekilde yüzeye indiren NASA, sonrasında ise sondaj yapmak için delme çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Sondaj çalışmaları için delme çalışmalarına başlayan InSight isimli uzay aracı, delme girişimlerinde başarılı olamadı. Mars’ta bulunduğu süre içerisinde birçok başarısız denemeye imza atan InSight, Mars yüzeyinin zorlu şartlarına karşı direnç gösteremedi. Ek olarak güç kaynağında gözlenmiş olan azalma sebebi ile de görevinde sona geldiği düşünülen uzay aracı, birkaç hafta içerisinde operasyonlara veda edecek.

YENİ BİR KARA DELİK KEŞFEDİLDİ!

Uzay adına araştırmalar yürüten gökbilimciler, yeni keşifleri ile herkesi heyecanlandırmayı başardı. Yapılan araştırmada “Gaia BH1” ismini vermiş oldukları yeni bir kare deliği keşfettiklerini açıklayan gökbilimciler, kara deliğin dünyadan bin 600 ışık yılı uzakta olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar keşfedilen kara delikler arasında Dünyaya en yakın olanının Gaia BH1 olduğuna dikkat çeken gökbilimciler, kara deliğin güneşten yaklaşık olarak 10 kat daha büyük olduğunu belirtti.

Etiketler: kara delik, nasa