Mustafa Destici’den hükümete emekli maaşları nedeniyle sert çıkış: Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekliye yükleyemezsiniz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı ortağı iktidarı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirdi. Destici, “Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez. Ocak ayında maaş zammı yapılacağı söyleniyor ama bu atla deve değil. Zammı kök maaşa değil, eline geçene yapmışsınız. Bu kadar basit. Neyin çalışması” diye konuştu.

Mustafa Destici’den hükümete emekli maaşları nedeniyle sert çıkış: Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekliye yükleyemezsiniz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı ortağı iktidarı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirdi. Destici, emekli maaşlarına yeterli zam yapılmadığını ve üreticilerin akaryakıt vergisinden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesine rağmen, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, vergi sisteminin kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Destici, “Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi’ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir. Türkiye’nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir.” dedi.

Destici, Konya İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da iktidarın ekonomi politikalarını eleştirmeye devam etti. Destici, “Üreten niye ödesin ÖTV ya? Adı üzerinde ‘Özel Tüketim Vergisi’. Tarlasını eken, buğday eken, pancar eken, mısır eken, niye traktörle aldığın mazota ÖTV ödesin? Özel tüketmiyor ki bunu. Üretmek için kullanıyorum. Ben burada hala ne bekleniyor, bunu anlayabilmiş değilim. Bir an önce üreticilerimizin kullandığı akaryakıtın üzerindeki ÖTV ve KDV derhal kaldırılmalıdır. Üreticilerimiz desteklenmelidir.” diye konuştu.

"SİZİN YAPTIĞINIZ HATANIN BEDELİNİ EMEKLİ ÖDEYEMEZ"

Destici, emeklilerin maaş zammından da memnun olmadığını ifade etti. Destici, “Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez. Onun için ocak ayına yönelik çalışmalar olduğu dile getiriliyor. Bu hani Anadolu’da bir laf var, ‘Atla deve değil’ ki, yapılan maaş zammı, kök maaşa değil, eline geçeni yapılmıştır diyeceksin, zammını vereceksin. Bu kadar basit. Neyin çalışması? Ha kademeli bir artış çalışması yapabilirsin. Ama şu yüzde 25’lik zammı hemen, meclis açılır açılmaz ilk kanun teklifi olmalı ve bu emeklilerin mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır.” şeklinde konuştu.