Milyonları ilgilendiriyor! Kredi ve banka kartıyla ilgili yeni karar çıktı artık ücretsiz!

Hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 40 bini geçerken 3 ay süreyle OHAL ilan edilen deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediyor. 

Milyonları ilgilendiriyor! Kredi ve banka kartıyla ilgili yeni karar çıktı artık ücretsiz!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem etkisini 10 çevre ilde gösterirken meydana gelen deprem büyük bir yıkıma neden olur. Hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 40 bini geçerken 3 ay süreyle OHAL ilan edilen deprem bölgesiyle ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediyor. 

BAKANLIK YENİ KARARI AÇIKLADI!

Deprem bölgesinde vatandaşların her türlü mağduriyetinin karşılanabilmesi adına yeni kararlar alınmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) tarafından yeni bir kararın alındığı duyuruldu. 

3 Ay süreyle deprem bölgesinde OHAL kararı verilirken verilen kararlar kapsamında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde vatandaşların maddi kayıpları her anlamda karşılanmaya çalışırken gelen yeni açıklama merak edildi. Yapılan yeni düzenlemeler doğrultusunda Bakanlık tarafından yapılan açıklamada kredi kartı taksitlendirme süresi, ortak ATM’lerde yapılacak işlemlerde ücret alınmaması, limitler, temassız işlemlerle ilgili alınan kararlardan bahsedildi.

ARTIK ÜCRETSİZ OLACAK!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı;

  • Depremin etkilediği illerde yerleşik üye iş yerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında kredi kartları taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak. 
  • Kredi kartlarında limite bakılmaksızın, asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenecek. Kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltilerek bankalarca toplam kart limitinin ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşmayacak şekilde belirlenmesi ve aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limitinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.”
  • Paylaşımda, asgari tutarı ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına, mal ve hizmet alımına kapatılmasına, iptaline ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenmemesine ilişkin hususların bankaların inisiyatifine bırakıldığı belirtilerek, kart borçlarının ötelendiği süre boyunca asgari tutar da dahil olmak üzere bankaların alacaklarını talep etmeyerek ödemesiz dönemler tanımlayabilmelerine imkan sağlanacağı ifade edildi.
Etiketler: kredi