Milyonlarca çalışana meclisten güzel haber günlük 51 TL yemek, aylık 1000 TL doğalgaz ve elektrik yardımı ödenecek!

Ekonomi torba yasa teklifi meclisten geçti. Yapılan yasal düzenleme ile KYK kredi borcu faizi, maske cezaları ve sokağa çıkma yasağı cezalarına af geldi çalışanlara 51 liraya kadar yemek yardımı yapılmasının önü açıldı.

Milyonlarca çalışana meclisten güzel haber günlük 51 TL yemek, aylık 1000 TL doğalgaz ve elektrik yardımı ödenecek!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve AK Parti tarafından hazırlanan son ekonomi torba yasası meclisten geçti. Meclis gündemine alınan torba yasa maddeleri üzerindeki son görüşmeler de dün gece tamamlandı ve tüm maddeler onaylanarak yasa meclisten geçirildi. 

Yapılan yasal düzenlemeler ile milyonlarca kişiyi kapsayan pek çok önemli düzenleme yapılırken milyonlarca çalışana da müjdeli haberler geldi. Kış öncesi artacak olan elektrik ve doğalgaz faturaları için bin liraya varan destek ve 51 liraya varan yemek yardımı yapılmasının önü açıldı. İşte o düzenleme...

SON DAKİKA: 52 MADDELİK TORBA YASA MECLİSTEN GEÇTİ! 

AK Parti tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi mecliste yürütülen görüşmelerin ardından yasalaştı. Kanun teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlanırken kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Milyonlarca çalışana meclisten güzel haber günlük 51 TL yemek, aylık 1000 TL doğalgaz ve elektrik yardımı ödenecek! - Resim : 1

52 MADDELİK TORBA YASADA NELER VAR? 

KYK borçlarının faizinin silinmesi, maske ve sokağa çıkma cezalarına af, icralık borçlarına 2 bin TL'ye kadar silinmesi, Kur Korumalı Vadeli Mevduat hesabının uzatılması gibi pek çok düzenlemenin yer aldığı 52 maddelik torba yasa meclisten geçti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından meclise sunulan ekonomi torba yasası böylelikle yasalaşmış oldu. 

Milyonlarca çalışana meclisten güzel haber günlük 51 TL yemek, aylık 1000 TL doğalgaz ve elektrik yardımı ödenecek! - Resim : 2

ÇALIŞANLARA GÜNLÜK 51 TL'LİK YEMEK YARDIMI, HER AY DOĞALGAZ VE ELEKTRİK YARDIMI NASIL YAPILACAK?

Torba yasada milyonlarca kişiyi ilgilendiren en önemli düzenlemelerden biri gıda ve elektrik, doğalgaz yardımı olarak öne çıkmıştı. Bu düzenleme kapsamında meclisten geçen torba yasa ile işverenlere günlük 51 liraya kadar yemek yardımını vergiden düşme imkanı tanındı. Nakit yapılan ödemeler torba yasa kapsamında vergiden istisna tutulacak. Ayrıca işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulmasının da önü açılmış oldu. İşverenler çalışanlarına yemek ve doğalgaz elektrik yardımı yapabilecekler, yapılan bu yardımlar vergiden düşülecek. 

Etiketler: torba yasa, meclis, kanun